Sepultura revine în România (Video)

Trupa braziliană Sepultura revine în România, unde, pe 7 februarie, va susţine un concert la Sala Polivalentă din Capitală, în cadrul căruia va promova albumul "A-Lex", ce va fi lansat în ianuarie 2009, informează organizatorii evenimentului.

45 afișări
Imaginea articolului Sepultura revine în România (Video)

Sepultura revine în România (Imagine: Mediafax Foto)

Biletele pentru concert se pun în vânzare începând cu 11 decembrie, la preţul de 87 lei, şi se găsesc în reţelele Eventim (Germanos, Carrefour, www.eventim.ro) şi Bilet.ro (Flanco, Iulius Mall, Cora Voiaj, www.bilet.ro).

Formaţia a mai concertat la Bucureşti în iulie 2007, în faţa unui public de circa 500 de persoane.

Sepultura îşi are rădăcinile într-unul dintre cele mai neconvenţionale şi atipice locuri pentru heavy-metal - Bello Horizonte, un oraş sărac, în care, ca de altfel peste tot în Brazilia - nu există pătură socială de mijloc, ci doar extremele, adică foarte bogaţi şi foarte săraci.

Fraţii Cavalera, crescuţi într-un mediu dominat de trafic de arme şi droguri, fără instrumente muzicale şi fără cunoştinţe solide de teorie muzicală, dar mari fani ai noului val (pe atunci Slayer şi Venom) se hotărăsc să se apuce de cântat. Aleg un nume pretenţios, Sepultura (care în latina înseamnă "mormânt") şi, cu instrumente luate de la amici, se apucă de cântat. Cei doi Cavalera îl cooptează pe Paulo Jr. pe postul de basist, pentru singurul motiv că deţinea un bas, o raritate la acea vreme.

Anul 1985 aduce primele demo-uri, care vor fi editate de o casă de discuri braziliană (Seculo XX - Cogumelo Record Store) pe un split-album cu colegii de generaţie Overdose.

Albumul "Bestial Devastation" este o revelaţie - în Brazilia se cântă trash. Piesele "Antichrist" şi "Troops Of Doom" sunt primele semne a ceea ce urma să însemne Sepultura. Pe "Bestial Devastation" şi "Morbid Visions" (1986) se regăseşte, ca al doilea chitarist, Jairo Guedez (Jairo T.), care va fi înlocuit apoi de Andreas Kisser.

Anul 1987 înseamnă pentru Sepultura începutul succesului european, cu albumul "Schizophrenia", care se vinde în Europa în peste 30.000 de copii ilegale, pentru care trupa n-a primit niciun ban.

Albumul "Beneath the Remains" (1989) este primul care va beneficia de o promovare corectă şi de un turneu internaţional. "Beneath The Remains" rămâne o referinţă pentru dezvoltarea ulterioară a muzicii de gen.

Citeşte mai multe despre Sepultura.

Sepultura - "We've lost you"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici