Serialul "Dallas" a revenit pe micile ecrane nord-americane după o pauză de peste 20 de ani

Serialul de televiziune "Dallas" a revenit pe micile ecrane nord-americane, miercuri, după o pauză de peste 20 de ani, iar celebrele personaje din familia Ewing - J.R., Bobby, Sue Ellen şi copiii lor - i-au fermecat din nou pe telespectatori cu intrigi din industria petrolului texan.

628 afișări
Imaginea articolului Serialul "Dallas" a revenit pe micile ecrane nord-americane după o pauză de peste 20 de ani

Serialul "Dallas" a revenit pe micile ecrane nord-americane după o pauză de peste 20 de ani (Imagine: www.tntdrama.com)

Postul de televiziune prin cablu TNT a decis să readucă la viaţă acest serial de succes, care a rulat pe micile ecrane americane din 1978 până în 1991.

Spre deosebire de alte seriale "defuncte" ce au fost readuse la viaţă în ultimii ani - "Melrose Place", "90210 Beverly Hills", considerate două eşecuri -, "Dallas" a readus pe micile ecrane "crema" distribuţiei originale, îmbătrânită, dar încă vioaie: infamul J.R. (Larry Hagman, 80 de ani), Sue Ellen, soţia etern umilită şi alcoolică (Linda Gray, 71 de ani) şi gentilul Bobby (Patrick Duffy, 63 de ani).

"Este cu adevărat o binecuvântare", a declarat Linda Gray în timpul filmărilor. "A fost ceva aproape suprarealist atunci când au anunţat revenirea noastră în acest serial. Am fost încântaţi", a mai spus aceasta.

"Dallas" şi-a asigurat succesul prin finaluri de episoade pline de suspans şi prin răsturnări de situaţii neaşteptate, precum celebrul episod în care J.R. a fost împuşcat sau moartea lui Bobby, prezentată de scenarişti ca un vis al soţiei sale, Pamela (Victoria Principal), pentru a justifica "reînvierea" personajului în sezonul următor al serialului.

"Rivalitatea crâncenă şi lupta pentru putere într-o familie dinastică de magnaţi din industria petrolului şi crescători de vite rămân sufletul acţiunii din «Dallas»", afirmă postul TNT într-un comunicat. Însă disensiunilor dintre membrii din vechea generaţie li se adaugă de acum înainte reglările de conturi ale personajelor din generaţia tânără.

De fapt, dacă prezenţa în serial a actorilor celebri îi va atrage pe nostalgicii din anii '80, distribuţia actuală abundă în actori din generaţia tânără din televiziunea americană.

John Ross Ewing, fiul lui J.R. - la fel de machiavelic, ambiţios şi pervers ca tatăl său -, este interpretat de Josh Henderson, în timp de fiul adoptiv al personajelor Bobby şi Pamela, Christopher, este jucat de Jesse Metcalfe.

Fanii serialului "Neveste disperate" îi vor recunoaşte pe cei doi tineri: primul îl interpreta pe nepotul lui Edie Britt (Nicolette Sheridan), iar cel de-al doilea era seducătorul grădinar şi amant al personajului Gabrielle (Eva Longoria).

Scenariştii i-au oferit şi o iubită lui Christopher, Rebecca Sutter (Julie Gonzolo), iar rolul arivistei dispuse la orice a revenit personajului Elena Ramos (Jordana Brewster), fiica fostului bucătar al familiei Ewing.

Cynthia Cidre scrie scenariul acestei continuări şi este prima femeie aflată la comanda show-ului "Dallas", fapt care nu îi displace actriţei Linda Gray.

"«Dallas»-ul original era foarte focalizat pe bărbaţi. Ei făceau ceva, iar noi (femeile) reacţionam. Producătorii, scenariştii erau cu toţii bărbaţi", spune Linda Gray. "Când am văzut numele Cynthiei pe coperta scenariului, mi-am spus: «Nu-i aşa că e formidabil?» Femeile au preluat în sfârşit puterea".

Rămâne de văzut dacă noua serie din "Dallas" va avea succes la public, o performanţă pe care niciun alt "remake" de televiziune nu a reuşit-o până în prezent. Însă Larry "J.R." Hagman rămâne optimist.

"Când primul «Dallas» era difuzat, ţările treceau printr-o recesiune gravă, iar oamenii nu puteau să iasă în oraş, pentru că nu puteau să îşi plătească o bonă", a declarat actorul american într-o conferinţă de presă.

"Dintr-o dată, ei erau nevoiţi să rămână acasă în serile de vineri şi să privească ceva la televizor. Iar noi eram acolo. Iar acum, iată-ne din nou, în acelaşi context", a adăugat Larry Hagman.

Serialul a avut un succes impresionant în lumea întreagă, înregistrând o audienţă globală de peste 100 de milioane de telespectatori.

Episodul "Who Shot JR?" ("Cine l-a împuşcat pe JR?"), difuzat în 1980, a rămas până în zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienţă din lume, iar serialul "Dallas", difuzat în 13 sezoane, între anii 1978 şi 1998, a avut o popularitate uriaşă pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici