Shakira a susţinut un discurs la sediul general din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite

Cântăreaţa Shakira a susţinut un discurs, marţi, la sediul general din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), prin care a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii săraci din lumea întreagă, informează contactmusic.com.

209 afișări
Imaginea articolului Shakira a susţinut un discurs la sediul general din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite

Shakira (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Vedeta columbiană, care deţine titlul de ambasador al bunăvoinţei din partea UNICEF, a participat alături de Bani Ki-moon, secretarul general al ONU, la un eveniment organizat la sediul general al instituţiei şi a vorbit despre rezultatele furnizate de o serie de studii ştiinţifice despre efectele pe care foametea şi lipsurile materiale le au asupra creierelor copiilor.

În timpul acestui eveniment, Shakira, care conduce propria fundaţie cu rol educativ - Pies Descalzos -, i-a îndemnat pe liderii lumii să facă mai multe eforturi pentru a limita sărăcia în rândul copiilor.

"Peste 100 de milioane de copii s-au retras de la şcoală şi 159 milioane de băieţi şi fete cu vârste sub cinci ani sunt afectaţi fizic şi cognitiv din cauza lipsei de servicii medicale şi a absenţei unei nutriţii corecte. Cu fiecare an care trece, în care noi nu facem investiţii semnificative în dezvoltarea timpurie a copiilor şi nu dezvoltăm iniţiative care să limiteze aceste probleme, milioane de copii se vor naşte în acelaşi cerc al sărăciei şi al lipsei de şanse", a spus Shakira.

"Mi-am unit forţele cu UNICEF şi suntem împreună aici, astăzi, pentru că investiţia în dezvoltarea timpurie a copiilor reprezintă o chestiune urgentă şi nu mai avem niciun moment de pierdut", a adăugat cântăreaţa columbiană.

Shakira susţine mai multe proiecte umanitare în America Latină, în special prin Fundaţia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat mai multe şcoli, pe care le consideră "restaurantele sufletului".

În 2008, starul columbian a participat la Summitul Ibero-American din San Salvador. Ea susţine în special punerea în practică a unui sistem de "asigurări universale" în materie de educaţie, sănătate şi nutriţie pentru copiii Americii Latine.

Cântăreaţa columbiană a înfiinţat Fundaţia Pies Descalzos în 1995, cu scopul de a construi mai multe stabilimente educaţionale pentru copiii săraci, în diverse zone de pe teritoriul Columbiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici