Silvio Berlusconi şi Barack Obama, vedete la carnavalul de la Koln - FOTO

Aproape un milion de spectatori se înghesuiau, luni, la Koln (vest), în pofida frigului, pentru a asista la cel mai mare carnaval din Germania, celebru pentru că ironizează personalităţile şi acţiunile marcante de actualitate.

44 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi şi Barack Obama, vedete la carnavalul de la Koln - FOTO

Silvio Berlusconi şi Barack Obama, vedete la carnavalul de la Koln (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cortegiul lung de aproape 7 kilometri din acest "Rosenmontag" (Lunea Trandafirilor), punct final al festivităţilor, a pornit în jurul orei locale 10.30 (11.30 ora României) din sudul metropolei şi a urmat un traseu prin centrul oraşului timp de patru ore, sub o uşoară ninsoare.

Circa 150 de tone de dulciuri au fost oferite publicului care s-a răsfăţat şi cu un spectacol de fanfară, dansuri şi aproape o sută de care împodobite ireverenţios la adresa marilor personalităţi ale momentului.

Un cap gigant al lui Silvio Berlusconi afişând un larg surâs, mergând stânjenit pe o mare de sâni, în semn de aluzie la escapadele extraconjugale ale preşedintelui Consiliului Italian, este vedetă, alături de Barack Obama, prezent pe mai multe care.

Una dintre ele îl înfăţişează pe preşedintele american ca Unchiul Sam primind Premiul Nobel pentru Pace, în timp ce Statuia Libertăţii îi arde fesele cu torţa.

Nici criza economică nu este cruţată, fie că este vorba despre datoria Greciei, prăbuşirea pieţei de automobile - Opel fiind martir - sau bancherii morţi-vii după modelul "Thriller" al lui Michael Jackson.

În Germania, carnavalul începe la 11 noiembrie şi atinge apogeul în februarie în "săptămâna nebunilor" care durează până la Miercurea Cenuşii (ziua de miercuri în care începe postul Paştelui la catolici - n.red.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici