Simbolul Canadei, castorul, ar putea fi schimbat cu un alt animal

O senatoare canadiană a propus înlocuirea simbolului ţării, castorul, pe care l-a calificat drept "un şobolan cu dinţi anormali", cu maiestuosul urs polar.

399 afișări
Imaginea articolului Simbolul Canadei, castorul, ar putea fi schimbat cu un alt animal

Simbolul Canadei, castorul, ar putea fi schimbat cu un alt animal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este timpul pentru castor să fie pus deoparte ca emblemă naţională sau cel puţin ca acesta să împartă gloria cu ursul polar", a declarat joi în Senat parlamentarul conservator Nicole Eaton, anunţă vineri ziare anglohone din ţară.

"Simbolurile unui popor nu sunt perene, ele se pot schimba de-a lungul istoriei pentru a reflecta etosul populaţiei şi spiritul de naţiune", a adăugat senatoarea, calificând castorul drept un "şobolan cu dinţi anormali" în comparaţie cu ursul polar.

Castorul s-a impus progresiv ca emblemă a Canadei de la tratatul privind blănurile cu coloniştii francezi în secolul XVII. Rozătoarea cu coada plată şi dinţi lungi, arhitect şi tâmplar de baraje de lemn care îi servesc să se apere de prădători, a devenit emblema ţării în 1975.

În cazul în care Canada ar opta pentru ursul polar, aceasta ar trebui îl împartă cu Coca-Cola, afirma vineri National Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici