Simply Red va susţine un recital la Cerbul de Aur 2008

Formaţia britanică Simply Red va susţine un recital în cadrul ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, care se va desfăşura la Braşov, în perioada 3 - 8 septembrie, au anunţat organizatorii evenimentului, TVR.

84 afișări
Imaginea articolului Simply Red va susţine un recital la Cerbul de Aur 2008

Simply Red va susţine un recital la Cerbul de Aur 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, în cadrul festivalului, care va fi prezentat de o echipă formată din Elvin Dandel, Alina Sorescu şi Ruxandra Gheorghe, vor mai susţine recitaluri Ruslana, grupul de flamenco Los Vivancos, Ştefan Bănică Jr, Iris, Horia Brenciu şi Damian & Brothers.

Potrivit lui Titi Dincă, directorul festivalului, evenimentul are alocat un deviz de execuţie de 1,138 milioane de euro. Pe de altă parte, Guvernul a suplimentat bugetul televiziunii cu 5,34 milioane de lei în vederea organizării Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, ediţia 2008. Potrivit reprezentanţilor TVR, suma provenită de la Guvern va acoperi bugetul alocat de către Consiliul de Administraţie al televiziunii.

Cerbul de Aur 2008 va debuta pe 3 septembrie, cu un recital susţinut de o serie de artişti autohotoni, care vor interpreta într-o manieră originală cele mai cunoscute piese care s-au auzit la festivalul de la Braşov de-a lungul timpului. Iris şi Direcţia 5 vor cânta 20 de piese, împreună cu Angela Similea, Aura Urziceanu, Luminiţa Anghel, Mircea Baniciu, Marcel Pavel, Nico.

În premieră, artiştii vor interpreta cântece care au făcut istorie în muzica românească de-a lungul timpului, reorchestrate într-o manieră originală de Iris şi Direcţia 5. Printre acestea se numără "Deschideţi poarta soarelui", "La fereastra ta", "Noapte albastră", "Un actor grăbit", "Say something", "Strada ta", "Spune-mi", "Şi ce dacă", "Să mori de dragoste rănită", "Dor de viaţă", "Nataşa", "Let me try", "Pisica neagră", "Copacul", "Îţi mulţumesc", "Iubirea cere pace planetară".

Organizatorii au pregătit şi un alt moment special, în care vocea lui Aurelian Andreescu se va auzi din nou pe scena de la Braşov, acompaniat de grupul Iris. Publicul va asculta astfel una dintre cele mai îndrăgite piese ale regretatului artist, "Oameni". Vocea lui Aurelian Andreescu, readusă la viaţă de arhiva TVR, va fi susţinută de toţi ceilalţi interpreţi de pe scenă.

Recitalul care încheie prima seară a festivalului va fi susţinut de grupul spaniol Los Vivancos, format din şapte fraţi, dansatori de flamenco şi instrumentişti.

A doua seară a Cerbului de Aur, cea din 4 septembrie, aduce pe scena de la Braşov un recital susţinut de Natalia Rodriguez. Exponentă a stilului muzical "radical", tânăra artistă, considerată "Britney Spears a Spaniei", a lansat până în prezent cinci albume şi 15 single-uri.

Cel de-al doilea recital al serii va fi susţinut de Ştefan Bănică Jr., care revine pe scena de la Braşov după 11 ani. Cântăreţ, actor de teatru şi film, om de televiziune, Ştefan Bănică Jr. a lansat zece albume şi numeroase hituri, susţinând peste o mie de concerte în ţară şi în străinătate.

Primul recital al serii de 5 septembrie va fi susţinut de Horia Brenciu şi orchestra sa, alcătuită din zece muzicieni. Şi Horia Brenciu a mai urcat pe scena de la Braşov, în urmă cu 11 ani, când a avut rolul de prezentator al festivalului.

Al doilea recital al serii o va aduce pe scenă pe ucraineanca Ruslana, câştigătoarea concursului Eurovision 2004.

În seara de 6 septembrie, pe scena de la Braşov vor urca din nou cei de la Iris. Seara se va închide cu recitalul trupei britanice Simply Red, aflată pentru prima dată în România. Acesta va fi unul dintre ultimele concerte ale trupei, deoarece membrii săi au decis ca începând cu 2009 să îşi continue carierele pe cont propriu.

Concursul internaţional se va desfăşura în serile de 3, 4 şi 5 septembrie, urmând ca pe data de 6 să fie decernate premiile. În competiţie participă trei artişti români - Tony Poptămaş & Desperado feat. Alexandra Ungureanu, Răzvan Krivach şi Dragoş Chircu -, alături de 27 de cântăreţi străini.

Pe 7 şi 8 septembrie, TVR va continua festivalul cu două seri de folclor.

Prima seară de folclor va aduce în faţa publicului numeroşi artişti de valoare ai muzicii populare, printre care Sava Negrean-Brudaşcu, Nicolae Furdui Iancu, Tiberiu Ceia, Florica Zaha etc. Spectacolul se va încheia cu un recital al ansamblului "Joc" din Chişinău.

Cea de-a doua seară de folclor, 8 septembrie, va aduce publicului melodii vechi şi noi, interpretate de tarafuri tradiţionale şi interpreţi ca Mariana Ionescu, Ionuţ Fulea, Adrian Stanca, Matilda Pascal Cojocăriţa.

Seara se va încheia cu un concert susţinut de Damian & Brothers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici