Site-ul cântăreţei Lady Gaga, atacat de piraţii cibernetici. Artista a cerut intervenţia poliţiei

Cântăreaţa Lady Gaga a solicitat intervenţia poliţiei americane, după ce câţiva piraţi cibernetici au atacat site-ul artistei, intrând în posesia unor informaţii cu caracter privat, extrase din adresele de e-mail ale fanilor cântăreţei, informează dailymail.co.uk.

217 afișări
Imaginea articolului Site-ul cântăreţei Lady Gaga, atacat de piraţii cibernetici. Artista a cerut intervenţia poliţiei

Site-ul cântăreţei Lady Gaga, atacat de piraţii cibernetici. Artista a cerut intervenţia poliţiei

Site-ul din Marea Britanie al artistei a fost atacat de un grup de piraţi cibernetici, cunoscut sub numele de SwagSec, determinând casa de discuri Universal, cu care artista se află sub contract, să solicite intervenţia urgentă a poliţiei.

Atacul cibernetic a avut loc pe 27 iunie, însă cei care au organizat atacul au făcut publică informaţia abia în cursul acestei săptămâni.

În cadrul aceluiaşi atac, cântăreaţa a primit ameninţări cu moartea, iar reprezentanţii grupului SwagSec au acuzat-o pe artista americană de homofobie.

Lady Gaga a reacţionat în urmă cu câteva săptămâni faţă de acuzaţiile apărute în presa internaţională, potrivit cărora "exploatează" comunitatea gay pentru a-şi clădi o anumită imagine, declarând că aceste afirmaţii sunt "ridicole".

"Hackerii (numele sub care sunt cunoscuţi piraţii cibernetici, n.r.) au intrat în posesia unei părţi din baza de date de pe site-ul www.ladygaga.co.uk, din care au extras o parte dintre adresele de e-mail, numele şi prenumele fanilor. Nu au copiat parole şi nici informaţii de natură financiară", se afirmă în comunicatul emis de grupul Universal.

"Luăm foarte în serios astfel de lucruri şi am implementat măsuri suplimentare pentru a proteja informaţiile cu caracter personal. Toate persoanele afectate au fost prevenite", se afirmă în acelaşi comunicat.

Grupul SwagSec a atacat recent site-urile altor artişti aflaţi sub contract cu casa de discuri Universal, precum Amy Winehouse şi Justin Bieber.

Nu este pentru prima dată când Lady Gaga are probleme cu pirateria online. Un tânăr german în vârstă de 18 ani, care a piratat în 2009 site-ul artistei şi a postat apoi pe internet o piesă a cântăreţei ce nu era încă lansată, a fost condamnat recent la 18 luni de închisoare.

Pe de altă parte, contul de la YouTube al artistei americane a fost închis, vineri dimineaţă, deoarece cântăreaţa a încălcat legile drepturilor de autor. Contul artistei, ce a atras 1,6 milarde de vizualizări, a fost închis după ce cântăreaţa a postat o înregistrare video a concertului pe care l-a susţinut la postul de televiziune japonez Fuji Tv, informează Time Out Tokyo. Ulterior, contul ei de pe YouTube a fost redeschis în cursul serii de vineri.

Lady Gaga are 25 de ani şi este câştigătoare a cinci premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial. Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum "Bad Romance" şi "Poker Face" şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeauna costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009. Recent, Lady Gaga a devenit oficial primul artist din lume ale cărui videoclipuri au depăşit un miliard de vizualizări pe site-ul YouTube, iar revista Billboard a desemnat-o "artista anului" pe 2010. Totodată, albumul "The Fame Monster" al cântăreţei Lady Gaga este cel mai bine vândut material discografic al anului 2010, cu 5,8 milioane de copii cumpărate la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici