Sondaj: Promisiunile românilor pentru anul 2022

  • Un procent de 46% dintre respondenţii români au renunţat la alimentaţia echilibrată începând de la finalul lunii octombrie.
  • 50% din participanţii români la studiu se aşteaptă să aibă o creştere în greutate între 0,5-2 kg pe parcursul sărbătorilor de iarnă.
269 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Promisiunile românilor pentru anul 2022

Sondaj: Promisiunile românilor pentru anul 2022

Aproape 45% dintre români simt că „merită” să se răsfeţe în acest an de sărbători, mai mult decât în anii anteriori, pe fondul pandemiei şi anxietăţii suplimentare, de această părere fiind mai mulţi bărbaţi decât femei (45% vs 42%). Aceasta este una dintre concluziile celui de-al patrulea sondaj anual realizat pentru Herbalife de către OnePoll - “Writing Off the End of the Year”- care a analizat obiceiurile alimentare a peste 1.500 de respondenţi din România, Federaţia Rusă şi Bulgaria. Acest procent este uşor mai mare faţă de anul trecut, când 42% au declarat că meritau să se bucure de plăcerile sărbătorilor.

Anumiţi respondenţi nu îşi fac griji cu privire la greutatea lor, mai precis 83% dintre români, 86% bulgari şi 77% ruşi intenţionează să se bucure de anotimpul sărbătorilor fără să-şi facă griji de menţinerea unei diete sănătoase. Rezultatele sondajului au dezvăluit că acest „răsfăţ” poate afecta talia respondenţilor. Astfel, 50% din participanţii români la studiu se aşteaptă să aibă o creştere în greutate între 0,5-2 kg pe parcursul acestui sezon, procentul apropiindu-se de cel al respondenţilor ruşi (53%), dar fiind mai mare decât cel al respondenţilor bulgari (39%).

Pentru 40% dintre respondenţii români, această greutate suplimentară se adaugă celei deja acumulate în timpul pandemiei. Şi pentru respondenţii bulgari (37%) şi cei ruşi (35%) situaţia se prezintă la fel, astfel procentul la nivel european fiind de 37%. De asemenea, 39% dintre respondenţii din cele 3 ţări sunt femei, iar 35% sunt bărbaţi, iar 40% au vârsta între 18 şi 24 de ani, 39% - între 25-40 ani şi 32% între 41 şi 56 de ani. Respondenţii români (40%) au raportat o creştere a greutăţii între 2,5 şi 4,5 kg faţă de cea înregistrată în martie 2020, cu 8, respectiv 9 procente mai mult decât respondenţii bulgari şi ruşi.

Mesele de sărbătoare şi celebrările festive nu trebuie să ne distrugă stilul de viaţă sănătos”, a declarat Dr. Kent Bradley, Chief Health şi Nutrition Officer în cadrul Herbalife Nutrition. „Dacă mâncăm proteine în locul carbohidraţilor, dacă încetinim ritmul în care mâncăm şi ne asigurăm că nu mergem la petreceri înfometaţi, ne vom putea bucura de petreceri şi vom reduce creşterea în greutate”.

În ce perioadă renunţă oamenii la stilul de viaţă sănătos?

Un procent de 46% dintre respondenţii români renunţă la alimentaţia echilibrată începând de la finalul lunii octombrie. Însă cei mai mulţi vor relua obiceiurile sănătoase abia în noul an.

Rezultatele sondajului pentru respondenţii români au arătat că 58% intenţionează ca aceasta să fie promisiunea lor de Revelion pentru 2022, obiectivul principal fiind o alimentaţie mai sănătoasă (41%). Acest obiectiv a fost urmat de acela de a face mişcare mai des (39%), o atenţie mai mare pe îngrijirea personală (31%), de a economisi mai mulţi bani (29%) şi de a îmbunătăţi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală (25%) completând top cinci promisiuni pentru 2022 ale respondenţilor.

Dacă primele trei obiective se regăsesc în top 3 şi pentru respondenţii bulgari şi cei ruşi, ultimele 2 diferă faţă de cele ale românilor. Astfel, respondenţii bulgari au ca obiective: o alimentaţie mai sănătoasă (28%), a face mişcare mai des (26%), o atenţie mai mare pe îngrijirea personală (23%), a economisi mai mulţi bani (22%) şi a slăbi (18%), însă pentru respondenţii ruşi obiectivul principal este acela de a face mişcare mai des (41%), urmat de alimentaţia sănătoasă şi de atenţia mai mare pe îngrijirea personală (34%), de a slăbi (29%) şi învaţă ceva nou sau începe un nou hobby (24%).

Cele mai bune şi mai reuşite promisiuni pentru Noul An în ceea ce priveşte sănătatea, combină dietele nutriţionale echilibrate şi mişcarea fizică, au obiective specifice care pot fi atinse şi activează o comunitate de oameni care gândesc la fel şi care îşi oferă sprijin reciproc, a adăugat Bradley.

Sondajul “Writing off the End of the Year” a fost realizat în intervalul 5-11 octombrie 2021 pe un eşantion total de 1.569 de respondenţi din 3 ţări: Rusia (676 de respondenţi), România (626 de respondenţi) şi Bulgaria (267 de respondenţi). Acesta a fost realizat de compania de cercetare de piaţă OnePoll, ai cărei angajaţi sunt membri ai Market Research Society şi care aparţine, la nivel corporativ, asociaţiei American Association for Public Opinion Research (AAPOR) şi Societăţii Europene de cercetare a opiniei şi a pieţei (ESOMAR).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici