SpaceX poate intra marţi în istorie după lansarea celei mai puternice rachete din lume

SpaceX se pregăteşte să lanseze, mâine, cea mai puternică rachetă din lume. Lansarea este programată să aibă loc la ora 6:30 p.m GMT (20:30, ora României) de pe platforma din Florida de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat, scrie Descoperă.

6956 afișări
Imaginea articolului SpaceX poate intra marţi în istorie după lansarea celei mai puternice rachete din lume

SpaceX poate intra marţi în istorie după lansarea celei mai puternice rachete din lume

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Mail Online notează că Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ.

Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pământ. Însă lansarea este extrem de riscană, după cum a afirmat şi Elon Musk ar exista ''şanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinaţie''.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ''Space Oddity'' a lui David Bowie.

 

Specialiştii şi inginerii ce vor monitoriza lansarea de mâine se aşteaptă ca mulţi vizitatori să fie prezenţi la eveniment, toate biletele fiind deja vândute. 

Citeşte continuarea pe Descoperă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici