Stephen Gately, de la Boyzone, a decedat din cauze naturale

Stephen Gately, regretatul membru al trupei irlandeze Boyzone, a decedat din cauze naturale, în urma unui edem pulmonar, potrivit concluziilor autopsiei efectuate în Spania, informează bbc.co.uk.

856 afișări
Imaginea articolului Stephen Gately, de la Boyzone, a decedat din cauze naturale

Stephen Gately, de la Boyzone, a decedat din cauze naturale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un oficial spaniol a declarat că solistul irlandez a murit din cauza unui edem pulmonar, care constă într-o acumulare de lichid în plămâni.

Cântăreţul în vârstă de 33 de ani a fost descoperit mort, sâmbătă, în reşedinţa lui de vacanţă din Mallorca.

Un judecător spaniol le-a permis partenerului de viaţă al cântăreţului, Andrew Cowles, şi familiei victimei să transporte corpul neînsufleţit în Irlanda, pentru a putea face aranjamentele necesare pentru înmormântare.

Gerald Kean, avocatul familiei cântăreţului, a explicat că poliţia spaniolă a semnat deja actele de predare a corpului neînsufleţit către familie, însă vor mai trece două zile înainte ca acesta să ajungă în Irlanda.

Un oficial spaniol a declarat că edemul pulmonar de care a suferit Stephen Gately a fost unul "acut".

După ce declaraţiile martorilor şi testele medicale vor fi confirmate, cazul va fi închis, a explicat aceeaşi sursă.

Ea nu a putut însă să confirme dacă Stephen Gately a consumat droguri sau alcool înainte de a muri, însă, chiar şi aşa, nu acestea i-au provocat moartea. Rezultatele testelor toxicologice sunt aşteptate în zilele următoare.

Sursa a refuzat, de asemenea, să confirme informaţia potrivit căreia Gately ar fi murit înecat cu propria lui vomă.

În ciuda numeroaselor speculaţii, familia cântăreţului britanic a negat că acesta ar fi consumat droguri, alcool în exces sau că s-a sinucis.

Avocatul Gerald Kean a declarat în această dimineaţă pentru postul GMTV: "Suntem bucuroşi că nu este vorba de omucidere. Nu spunem că nu a băut, însă nu putem accepta să se spună că a băut timp de opt ore".

Presa a speculat că Stephen Gately a murit după ce a adormit pe o sofa din reşedinţa lui de vacanţă din Mallorca. El îşi petrecuse seara împreună cu partenerul de viaţă într-un club gay din Las Palmas, unde cei doi au rămas până la ora 6 dimineaţa. Presa a scris că cei doi s-au întors în apartament împreună cu un alt bărbat.

Stephen Gately suferise în trecut de depresie, însă în ultima perioadă cântăreţul era mai fericit şi mai încrezător ca niciodată.

Ceilalţi membri ai trupei irlandeze Boyzone - Ronan Keating, Mikey Graham, Keith Duffy şi Shane Lynch - au ajuns duminică seară în Mallorca, pentru a fi alături de Andrew Cowles, partenerul de viaţă al colegului lor de trupă.

Trupa Boyzone şi-a anunţat turneul de revenire în noiembrie 2008. Formaţia irlandeză a avut şase hituri în fruntea topurilor britanice în perioada 1994 - 2000.

Cu un an înainte ca membrii formaţiei să se despartă, în iunie 1990, Stephen Gately a dezvăluit public că este homosexual. El şi partenerul său, Andy Cowles, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private, în 2006, la Londra.

Înfiinţată în 1994, formaţia Boyzone a reuşit în scurt timp să devină un adevărat fenomen pe scena muzicii pop a anilor '90, înregistrând 16 piese consecutive ce au ajuns în top cinci în Marea Britanie. Vânzările totale ale albumelor Boyzone au depăşit cifra record de 15 milioane de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici