Stephen Hawking l-a felicitat pe Facebook pe Eddie Redmayne, câştigătorul Oscarului pentru rolul din "The Theory of Everything". Povestea actorului care l-a făcut pe Hawking să plângă - FOTO, VIDEO

Stephen Hawking l-a felicitat luni, pe Facebook, pe actorul Eddie Redmayne, câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea astrofizicianului în filmul "The Theory of Everything". În urmă cu câteva luni, Hawking se declarase "emoţionat până la lacrimi" după vizionarea filmului, spunând că avea uneori senzaţia că se priveşte pe el însuşi mulţumită actorului britanic.

3035 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking l-a felicitat pe Facebook pe Eddie Redmayne, câştigătorul Oscarului pentru rolul din "The Theory of Everything". Povestea actorului care l-a făcut pe Hawking să plângă - FOTO, VIDEO

Eddie Redmayne (Imagine: Hepta)

"Felicitări lui Eddie Redmayne pentru câştigarea unui Oscar pentru interpretarea mea în filmul The Theory of Everything. Bună treabă Eddie, sunt foarte mândru de tine", a scris Stephen Hawking luni, pe reţeaua de socializare, după decernarea premiilor Oscar 2015.

 

 

 

Redmayne dezvăluise anterior că avusese "diaree verbală" când l-a întâlnit pentru prima oară pe Hawking, declarând pentru publicaţia The Independent că "practic doar a scuipat în faţă informaţie despre el, către el, pentru prima jumătate de oră." Până în momentul în care l-a cunoscut, Redmayne făcuse primele şase luni de cercetare, proces din timpul căruia, cu cât citea mai mult despre Hawking, cu atât se transforma mai mult într-un idol pentru el.

Cum s-a pregătit Eddie Redmayne ca să îl interpreteze pe Stephen Hawking

Să intre în personaj nu a fost un proces tocmai uşor pentru actorul de 32 de ani, care, înainte de "biopicul" de dragoste "The Theory of Everything", era cunoscut pentru "Les Misérables" şi "My Week With Marilyn", potrivit unui articol Huffington Post din decembrie 2014.

Redmayne a petrecut patru luni studiind viaţa lui Hawking, "proces care a cerut atât de multă cercetare", a explicat britanicul pentru Variety în decembrie 2014, încât a semănat cu "scrierea unei dizertaţii de doctorat".

Întrucât rolul a presupus interpretarea astrofizicianului, acum în vârstă de 72 de ani, la diferite vârste şi etape ale sclerozei laterale amiotrofice, actorul a urmărit fiecare documentar şi videoclip YouTube în parte pe care le putea găsi despre viaţa şi cariera lui Hawking.

Redmayne citea, de asemenea, tot ce putea găsi util, lucrând şi cu un profesor de fizică de la Facultatea Imperială din Londra care i-a putut explica toate informaţiile. Redmayne a colaborat şi cu un coregraf, Alexandra Reynolds, timp de patru ore pe zi. "Puneam ce ştiam în apucarea unui stilou, în băut, mers şi existat", povestea atunci actorul pentru Variety.

Pentru a înţelege mai bine afecţiunea neuromotorie, Redmayne visita o clinică de neurologie din Londra la fiecare două săptămâni, unde discuta cu peste 30 de pacienţi. Actorul compila toate lucrurile aflate pe o foaie de hârtie pe care o purta cu el oriunde ajungea în timpul filmărilor. "Era ca Magna Carta", spunea regizorul filmului "The Theory of Everything". "A devenit cel mai important document în afara scenariului".

Transformarea fizică a lui Redmayne a devenit mult mai intensă când actorul l-a interpretat pe Hawking în perioada anilor mai târzii din viaţă.

Potrivit regizorului, Eddie Redmayne "suferea cu adevărat, dar nu se plângea niciodată" când era forţat să stea într-un scaun cu rotile timp de ore cu picioarele încrucişate şi capul său aplecat într-o parte, într-o poziţie care îi îngreuna respiraţia.

Pentru ca Redmayne să pară mai mic de statură şi mai în vârstă, Redmayne a folosit urechi mari prostetice.

Se pare că toate eforturile depuse de Eddie Redmayne şi de echipa filmului au avut rezultate înainte ca filmul să fie premiat. Când Stephen Hawking a văzut filmul pentru prima dată, a fost emoţionat până la lacrimi, potrivit unui articol The Independent din decembrie anul trecut.

Hawking a spus că a fost atât de impresionat de portretizarea sa de către Eddie Redmayne pe marele ecran încât uneori avea senzaţia că se priveşte pe el însuşi.

"Am avut senzaţia că Eddie Redmayne m-a portretizat foarte bine. Uneori credeam că era eu. Cred că devotamentul lui Eddie va avea un mare impact emoţional", a spus atunci astrofizicianul, pe care filmul l-a emoţionat până la lacrimi la prima vizionare.

Actorul britanic Eddie Redmayne este unul dintre cei 5 copii ai familiei, respectiv singurul membru care a urmat o cariera in actorie. Sustinut de catre parintii sai, Redmayne a luat lectii de arta dramatica inca de la o varsta frageda. Prima sa aparitie pe scena a fost intr-o productie a lui Sam Mendes, in London's West End, unde a jucat rolul unui baiat de la o casa de corectie. A continuat sa joace atat in timpul scolii, cat si in timpul facultatii.

Prima performanta pe scena a lui Eddie a fost in 2002 la Shakespeare's Globe Theatre unde a jucat Viola in Twelfth Night. Au urmat mai multe performante pe scena, iar in anul 2009 a castigat premiul Oliver pentru cel mai bun actor după ce a jucat in piesa "Red" a lui John Logan la Donmar Warehouse din Londra. Piesa a fost transferata pe Broadway in 2010, iar Eddie a castigat cu acest prilej premiul Tony pentru cea mai buna performanta intr-un rol principal dintr-o piesa.

Eddie Redmayne a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Stephen Hawking în filmul "The Theory of Everything".

Premiul pentru cel mai bun film la cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar a revenit filmului "Birdman", regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, care şi-a adjudecat şi premiul pentru cea mai bună regie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici