OSCAR 2015: Apariţii discrete şi ţinute elegante pe covorul roşu la cea de-a 87-a gală a premiilor - GALERIE FOTO

Mărgele inedite, bijuterii în nuanţe pale şi rochii în tonuri îndrăzneţe au strălucit pe covorul roşu al celei de-a 87-a gale a premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară la Los Angeles, unde filmul "Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman" a fost marele câştigător.

13070 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2015: Apariţii discrete şi ţinute elegante pe covorul roşu la cea de-a 87-a gală a premiilor - GALERIE FOTO

Nicole Kidman (Imagine: Hepta)

Filmul "Birdman" a fost marele învingător la gala premiilor Oscar 2015, într-o ceremonie intens politizată, în cadrul căreia pelicula regizată de Alejandro Gonzalez Iñárritu a câştigat patru trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", potrivit variety.com.

Actriţele Julianne Moore a purtat o rochie Chanel strălucitoare, iar Felicity Jones şi Emma Stone au apărut în creaţii sclipitoare, la defilarea pe covorul roşu, afectat de vremea ploioasă, a celei mai importante seri a industriei cinematografice, relatează Reuters.

OSCAR 2015 - GALERIE FOTO

Felicity Jones, nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din "Teoria Întregului/ The Theory of Everything", a purtat o rochie gri, creaţie semnată Alexander McQueen, inspirată parcă din basme, cu un top decorat cu mărgele, care acopereau inclusiv gâtul. Jones a declarat că a ales rochia pentru "puterea şi feminitatea" sa.

OSCAR 2015 - GALERIE FOTO

OSCAR 2015 - GALERIE FOTO

"Anul acesta a fost un punct de cotitură din punct de vedere al modei pe covorul roşu. Începem să vedem aproape pe toată lumea riscând", a declarat Eric Wilson, director de ştiri din domeniul modei în cadrul InStyle Magazine. Wilson a spus că actriţele au evitat tradiţionalele rochii de "prinţese din basme", alegând o gamă largă de decolteuri şi texturi.

Lupita Nyong'o, câştigătoare anul trecut a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, a fost urmărită cu atenţie de fotografi şi camerele de filmat când şi-a făcut apariţia pe covorul roşu într-o rochie Calvin Klein, decorată cu 6.000 de perle, ce i-a lăsat spatele la vedere şi la al cărei design a contribuit ea însăşi.

"M-am gândit la fluiditate, un omagiu adus mării", a spus Nyong'o, care a prezentat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, care i-a revenit lui J.K Simmons.

OSCAR 2015 - GALERIE FOTO

 

Tonurile metalice uşoare au fost preferate de actriţe precum Jennifer Anniston şi Anna Faris.

Jennifer Anniston, care a păşit pe covorul roşu însoţită de logodnicul său, Justin Theroux, a purtat o rochie Versace lungă, decorată cu mărgele şi paiete, crăpată până deasupra genunchiului pe piciorul stâng, susţinută de o bretea subţire pe umărul drept.

Anna Faris, în vârstă de 38 de ani, a purtat o rochie decorată cu mărgele argintii creată de Zuhair Murad.

Jennifer Lopez şi Emma Stone, cea din urmă nominalizată la premiul Oscar pentru actriţă în rol secundar, au optat amândouă pentru creaţii semnate Elie Saab.

Jennifer Lopez a ales o rochie lungă, de culoarea bronzului, cu un top mulat, subliniindu-i formele, decorat cu mărgele de aceeaşi culoare, în timp ce Emma Stone a purtat o rochie verde uşor strălucitoare, mulată în partea de sus, cu spatele gol, crăpată pe picior până sus pe coapsă. Culoarea verzuie a contrastat plăcut cu părul roşu al actriţei.

Julianne Moore, care a câştigat premiul Oscar la categoria cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia din "Still Alice", a purtat o rochie fără bretele creată de Chanel, mulată şi cu accente negre deasupra sânilor, pe talie şi în zona gleznelor.

Naomi Watts a strălucit la propriu într-o rochie Armani Prive, cu spatele gol, împodobită de sus până jos cu mărgele argintii şi negre.

OSCAR 2015 - GALERIE FOTO

Cântăreaţa Lady Gaga, care a participat pentru prima dată la gala premiilor Oscar, unde a şi adus un tribut muzical filmului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", a purtat o creaţie controversată, tabloidul britanic Daily Mail considerând-o deja una dintre vedetele prost îmbrăcate de pe covorul roşu, în timp ce directorul de ştiri de la InStyle Magazine a catalogat apariţie "un mare moment al modei". Lady Gaga a purtat o creaţie semnată Azzedine Alaia, albă cu decoraţii argintii, cu o textură amintind de pielea de crocodil, şi o pereche de mănuşi roşii evazate, până aproape de coate. Rochia a avut nevoie de trei săptămâni şi de lucrul a 25 de oameni pentru a fi gata la timp pentru gala premiilor Oscar.

Franţuzoaica Marion Cotillard, nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din "Două zile, o noapte/ Deux jours, une nuit", a defilat într-o rochie albă decorată cu broderii, semnată Christian Dior.

Pentru Eric Wilson, Marion Cotillard şi Julianne Moore au fost vedele cele mai bine îmbrăcate ale galei premiilor Oscar.

"Înfrumuseţarea a fost principala caracteristică în această seară (duminică, n.r.)", a spus Wilson.

Roşul a fost alegerea preferată de mai multe actriţe, printre care s-au remarcat Dakota Johnson, care a purtat o creaţie Saint Laurent Paris, şi Rosamund Pike, nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal ("Fata dispărută/ Gone Girl"), care a spus că vrut să poarte ceva colorat pentru a încheia sezonul premiilor de la Hollywood, după ce a purtat mai mult alb şi negru la celelalte gale de premiere din industria cinematografiei.

Rosamund Pike a purtat o rochie Givenchy roşie, fără bretele, cu broderie de dantelă care îi conferea aspectul a mai multe straturi de petale de trandafiri.

Scarlett Johansson a purtat o creaţie Versace, mulată şi de un verde închis, cu un colier bogat, din aceeaşi nuanţă, acoperindu-i gâtul şi decolteul.

Anna Kendrick a apărut pe covorul roşu într-o rochie Thakooon, de mătase de culoarea coralului.

Patricia Arquette, câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru prestaţia din "12 ani de copilărie/ Boyhood", a apărut într-o rochie asimetrică, cu alb în partea superioară şi de un negru strălucitor în partea de jos, creată de prietena sa din copilărie Rosetta Getty.

Reese Witherspoon, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă pentru rolul din "Wild", a ales o rochie Tom Ford, gri-albăstrui, cu accente negre, a vorbit despre campania "Ask her More" (Întreab-o mai multe, n.r.), în care vedetele de sex feminin fac lobby pentru a fi întrebate despre mai multe lucruri pe covorul roşu, nu doar despre ceea ce poartă.

"Suntem mai mult decât rochiile noastre. Suntem foarte fericite să fim aici şi să putem vorbi despre munca noastră. Este greu să fii femeie la Hollywood sau în oricare altă industrie", a declarat Witherspoon.

Cea de-a 87-a galaă de decernare a premiilor Oscar a avut loc duminică seara la Los Angeles, filmul "Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman", regizat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, fiind marele căştigător al serii, primind premiul Oscar la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună imagine".

Au existat şi alte câteva momente impresionante, artistice, departe de subiectele politice fierbinţi, precum un tribut adus filmului "Sunetul muzicii", oferit de Lady Gaga, felicitată pe scenă de Julie Andrews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici