Steven Spielberg va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră cu întârziere de un an, în 2009

Regizorul american Steven Spielberg nu va mai primi anul acesta premiul Cecil B. DeMille din cauza anulării ceremoniei Globurilor de Aur, distincţia urmând să-i fie oferită în cadru festiv la ediţia din 2009.

1 afișare
Imaginea articolului Steven Spielberg va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră cu întârziere de un an, în 2009

Steven Spielberg va primi Globul de Aur pentru întreaga carieră cu întârziere de un an, în 2009

Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA) a hotărât ca premiul Cecil B. DeMille să-i fie acordat lui Spielberg în cadrul ceremoniei Globurilor de Aur de anul viitor, în condiţiile în care festivitatea programată pentru acest an a fost transformată într-un eveniment "la scară redusă", a confirmat un purtător de cuvânt al HFPA. Organizatorii au luat această decizie pentru ca Spielberg să poată primi distincţia în faţa unui public format din oameni care îl apreciază.

Spielberg, deţinător al unui premiu Oscar, a fost anunţat pe 14 noiembrie, anul trecut, că va primi această distincţie pentru "contribuţia remarcabilă adusă cinematografiei". În mod normal, înainte de a primi premiul Cecil B, DeMille, câştigătorul este întâmpinat cu o colecţie de videoclipuri care îi trec în revistă filmografia şi cu un elogiu al colegilor săi prezenţi la ceremonia Globurilor de Aur, găzduită, de obicei, la hotelul de lux Beverly Hilton din Beverly Hills, California.

După săptămâni de incertitudine, postul de televiziune NBC, care ar fi trebuit să difuzeze ceremonia, şi Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a ceremoniei Globurile de Aur, au anunţat, luni, că se vor limita la o conferinţă de presă.

Conferinţa va avea loc la orele locale 18.00 şi 19.00 (02.00 şi 03.00 GMT, luni) în locaţia unde era prevăzută ceremonia, hotelul Beverly Hilton. Conferinţa de presă va fi coordonată şi difuzată de jurnaliştii de la NBC, o corporaţie care nu a fost atinsă de greva scenariştilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici