Steven Spielberg vrea să producă o miniserie TV inspirată dintr-un spectacol de pe Broadway

Cineastul american Steven Spielberg intenţionează să producă o miniserie de televiziune inspirată din piesa de teatru "All the Way", pusă în scenă pe Broadway şi recompensată cu două trofee la ediţia din acest an a galei Tony Awards.

55 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg vrea să producă o miniserie TV inspirată dintr-un spectacol de pe Broadway

Steven Spielberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steven Spielberg se pregăteşte să cumpere drepturile de ecranizare a acestei piese de teatru, în care Bryan Cranston - devenit celebru graţie rolului din serialul de televiziune "Breaking Bad" - interpretează rolul fostului preşedinte american Lyndon B. Johnson, informează femalefirst.co.uk.

Potrivit site-ului Deadline.com, Spielberg doreşte ca Bryan Cranston să joace acest rol şi în miniseria TV, care se va concentra pe primul an din mandatul preşedintelui Lyndon B. Johnson.

Duminică seară, Bryan Cranston a câştigat premiul Tony la categoria "cel mai bun debut într-o piesă de teatru", pentru interpretarea fostului politician. La rândul ei, producţia teatrală "All the Way" s-a impus la categoria "cea mai bună piesă de teatru".

Steven Spielberg are o agendă de lucru foarte încărcată în această perioadă. Cineastul american va lucra din nou cu Tom Hanks, la un thriller produs de DreamWorks, ale cărui filmări vor începe în luna septembrie. Acel lungmetraj, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va spune povestea - inspirată din fapte reale - unui avocat american angajat de CIA în timpul Războiului Rece.

Alte proiecte regizorale aflate pe agenda de lucru a cineastului american sunt thrillerul SF "Robocalypse" şi drama istorică "Montezuma".

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Pentru rolul căpitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks în acest film, actorul american a fost nominalizat şi el la Oscar.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "Întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea premiu Oscar din carieră, câştigat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici