Studenţii de la Universitatea Oxford au pozat nud pentru un calendar

Studenţii de la Oxford au pozat nud în clădirea universităţii pentru un calendar vândut în scopuri caritabile pentru ţările din lumea a treia, proiectul stârnind consternarea tradiţionaliştilor din instituţia care i-a format pe Einstein şi pe 25 de premieri britanici, informează Daily Mail.

144 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la Universitatea Oxford au pozat nud pentru un calendar

Studenţii de la Universitatea Oxford au pozat nud pentru un calendar (Imagine: Mediafax Foto)

Fotografiile nud ale studenţilor au fost făcute în săli de curs, biblioteci, camere de cămin sau cafenele din cadrul campusului reputatei instituţii academice. Fotografiile vor fi folosite pentru un calendar comercializat în scopuri caritabile.

Deşi nuditatea studenţilor este camuflată discret de fiecare dată printr-un obiect care face aluzie la elitism - fie o carte, fie un instrument de muzică clasică, fie o ipostază de pictură renascentistă - proiectul a stârnit indignarea profesorilor conservatori.

În jur de 60 de studenţi au pozat nud pentru acest calendar, care va fi vândut pentru suma de 10 lire sterline/ exemplarul, banii strânşi urmând să fie donaţi fundaţiei TravelAid.

Paginile calendarului înfăţişează privitorilor intelectualismul nud printr-un veritabil tur al faimoasei universităţi, ipostaziind studenţii în cadrul unor ceremonii, precum festivităţile de absolvire.

"Dacă aş mai avea ocazia să mă dezbrac încă o dată pentru a face fotografii în clădirea universităţii pentru o cauză care să merite, nu aş ezita. Este o experienţă eliberatoare", a spus Rosie Batty, una dintre studentele care apar în calendar.

O altă studentă a descris experienţa de a se dezbrăca în faţa obiectivului ca fiind una generatoare de dependenţă. "Dezbrăcatul în locaţii atât de încărcate de istorie a fost o experienţă minunată. Am prins atât de mult gustul striptease-ului, încât după terminarea calendarului nu ne puteam abţine să nu ne dăm jos hainele peste tot în campus".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici