STUDIU - Nemulţumirile tinerelor între 20 şi 25 de ani: cariera, banii şi viaţa sexuală

Majoritatea tinerelor cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani doresc să devină independente financiar, să aibă o carieră împlinită şi o viaţă sexuală satisfăcătoare, arată rezultatele unui sondaj realizat de Sky Atlantic HD, în Marea Britanie, cu ocazia premierei filmului "Girls" de Lena Dunham.

523 afișări
Imaginea articolului STUDIU - Nemulţumirile tinerelor între 20 şi 25 de ani: cariera, banii şi viaţa sexuală

Nemulţumirile tinerelor cu vârste între 20 şi 25 de ani: cariera, banii şi viaţa sexuală - studiu

Cu toate acestea, o treime dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani încă locuiesc cu părinţii, în opt din zece cazuri acestea ajungând chiar să împrumute bani de la părinţi pentru a-şi asigura strictul necesar, în condiţiile în care, acelaşi raport arată că veniturile obţinute de majoritatea celor de sex feminin din această categorie de vârstă sunt insuficiente, informează dailymail.co.uk.

De asemenea, patru din zece femei între 20 şi 25 de ani recunosc că nici cariera, nici situaţia finanicară sau proiectele pe termen lung nu sunt concrete şi satisfăcătoare, iar jumătate dintre acelea care au un serviciu stabil mărturisesc că acesta nu are nicio legătură cu pregătirea lor şi că se tem că, în condiţiile în care ar aştepta să se ivească un post care să li se potrivească, nu s-ar putea întreţine fără ajutor.

Acelaşi studiu a mai evidenţiat că majoritatea femeilor cu vârste între 20 şi 25 se declară nemulţumite de experienţele lor sexuale, 43% dintre paricipantele la sondaj spunând că, de-a lungul timpului, au făcut "greşeli în relaţii" - 43% dintre respondente au numit ca greşeală alegerea nepotrivită a unui partener, 40% au spus că au făcut cheltuieli necugetate, alte 38% au mărturisit că au acordat multă încredere unor persoane care nu meritau, în timp ce 26% dintre participantele la studiu au spus că una dintre cele mai mari greşeli făcute până la acea vârstă a fost aceea legată de alegerea carierei.

Totodată, cele mai multe dintre tinerele de 20 de ani au mărturisit că au avut relaţii care au durat un an sau chiar mai mult.

Însă, în ciuda grijilor financiare şi profesionale şi a greşelilor din trecut, britanicele de 20 şi ceva de ani se declară multumite de realaţiile de prietenie pe care le-au legat şi numai una din şase respondente - 14% - spun că priteniile lor sunt "dezechilibrate".

Rezultate asemănătoare s-au înregistrat şi în urma sondajului realizat la New York cu ocazia lansării aceluiaş film semnat de regizoarea Lena Dunham. "Girls" este o comedie autentică în care "se evidenţiază cât de complicat, jenantă dar frumoasă poate fi viaţa unei femei de 20 şi ceva de ani", spune regizoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici