Suma pe care o va primi un veteran de război din Vietnam, după ce a stat în închisoare aproape jumătate din viaţă, fără să fie vinovat

Un veteran al războiului din Vietnam va fi despăgubit de autorităţile americane cu 21 de milioane de dolari, după ce şi-a petrecut aproape patru decenii din viaţă în spatele gratiilor fără a fi vinovat, relatează BBC.

6403 afișări
Imaginea articolului Suma pe care o va primi un veteran de război din Vietnam, după ce a stat în închisoare aproape jumătate din viaţă, fără să fie vinovat

Suma pe care o va primi un veteran de război din Vietnam, după ce a stat în închisoare aproape jumătate din viaţă, fără să fie vinovat

Craig Coley (71 de ani) a fost condamnat în 1978 pentru uciderea fostei sale partenere şi a fiului ei. În toţi anii de închisoare, bărbatul a susţinut permanent că a fost condamnat pe nedrept.

Coley a devenit principalul suspect în cazul acestei crime după ce o vecină a declarat că îi văzuse maşina şi pe el în apartamentul Rondhei Wicht, iubita sa de atunci. Bărbatul nu mai avea alte condamnări la activ. În cele din urmă, veteranul a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării.

Peste ani, nevinovăţia invocată de Craig Coley s-a dovedit a fi adevărată. El a fost eliberat din închisoare în 2017, după ce o serie de probe ADN au stabilit că nu el a comis crimele.

Acum, Coley va primi 21 de milioane de dolari compensaţie pentru cei 38 de ani petrecuţi după gratii.

Banii vor fi plătiţi de autorităţile din Simi Valley, un oraş din California, în apropiere de Los Angeles.

„Nu pot descrie în alte cuvinte: a fost dureros”, a declarat Coley pentru L.A. Times după ce a fost eliberat.

Cel care a contribuit la elucidarea cazului a fost Mike Bender, un fost detectiv care a atras atenţia asupra neregulilor legate de acuzarea lui Craig Coley încă din 1989.

Cât priveşte uciderea Rhondei Witch şi a fiului ei, autorităţile nu au stabilit încă un autor al celor două crime.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici