Supercabine de 11 milioane de dolari pe iahtul Somnio, cel mai mare din lume. Coca navei va fi construită la Tulcea

  • Somnio urmează să fie cel mai mare iaht din lume, cu o lungime de 222 de metri, conform CNN.
  • Ambarcaţiunea a fost concepută în Suedia. De construcţie se ocupă compania norvegiană Vard, pentru aproximativ 600 de milioane de dolari.
  • Coca navei va fi construită la Tulcea, unde vor fi făcute şi primele amenajări.
13990 afișări
Imaginea articolului Supercabine de 11 milioane de dolari pe iahtul Somnio, cel mai mare din lume. Coca navei va fi construită la Tulcea

FOTO: Somnio. Sursă: Winch Design

Somnio, care înseamnă „a visa” în latină, urmează să fie cel mai mare iaht din lume când va fi lansat, în 2024. Nava va dispune de 39 de apartamente pe şase punţi, alături de restaurante, baruri şi un club.

Achiziţia apartamentelor este posibilă numai pe bază de invitaţie sau recomandare, preţurile începând de la peste 11 milioane de dolari. Un purtător de cuvânt al proiectului a confirmat pentru CNN Travel că unele apartamente au fost deja achiziţionate.

Fiecare dintre cele 39 de apartamente va include „caracteristici personalizate” bazate pe preferinţele cumpărătorului, dar vor fi prevăzute, probabil, cu sală de sport, bibliotecă, precum şi cu spaţii de luat masa în interior şi în exterior, potrivit unui comunicat de presă de la Winch Design. Designerii din spatele Somnio spun că nivelul serviciilor va fi comparabil cu cel dintr-un hotel de şapte stele.

Unele dintre facilităţile comune disponibile la bord includ o cramă cu capacitate de 10.000 de sticle, o sală de degustare şi un lounge în prova navei.

Între timp, The World, în prezent cel mai mare iaht rezidenţial privat cu o lungime de 195 de metri, urmează să plece din nou în această lună, după ce a fost ancorată o mare parte din perioada pandemiei.

În România, Vard deţine şantiere navale în Brăila şi Tulcea, iar în Constanţa compania dispune de un birou de design.

CITEŞTE AICI: Goldin Finance 117: cea mai înaltă clădire abandonată din lume

VIDEO Cum va arăta iahtul Somnio

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici