Sute de fani în aşteptarea premierei mondiale "Harry Potter şi Prinţul Semipur" - VIDEO

Sute de adolescenţi s-au adunat în centrul Londrei, marţi, în speranţa că îi vor putea vedea pe actorii seriei "Harry Potter" cu ocazia premierei mondiale a celui mai recent film al francizei, "Harry Potter şi Prinţul Semipur".

27 afișări
Imaginea articolului Sute de fani în aşteptarea premierei mondiale "Harry Potter şi Prinţul Semipur" - VIDEO

Sute de fani în aşteptarea premierei mondiale "Harry Potter şi Prinţul Semipur" (Imagine: Mediafax Foto)

Daniel Radcliffe, care interpretează rolul tânărului vrăjitor Harry Potter în filmele inspirate din romanele britanicei J. K. Rowling, şi partenerii săi de pe marele ecran, sunt aşteptaţi pe covorul roşu marţi seară, înainte de proiecţia care va avea loc în Leicester Square, în centrul Londrei.

Rupert Grint (Ron Weasley) este şi el aşteptat la eveniment, deşi este în convalescenţă, după ce a fost bolnav de gripă porcină.

Actorii vor purta câte o panglică albă în memoria unui fost coleg de platou, Rob Knox, înjunghiat mortal în mai 2008, după o altercaţie într-un bar din Londra. Tânărul interpreta rolul studentului Marcus Belby în cea de-a şasea parte a seriei.

Mulţi fani, adunaţi încă de la amiază, poartă accesorii specifice - ochelari cu ramă de metal, baghete magice sau şi-au desenat câte o cicatrice similară celei pe care o are Harry Potter pe frunte.

Organizatorii au instalat gradene în Leicester Square, pentru această ocazie, şi au difuzat pentru fani fragmente din coloana sonoră şi trailerul producţiei.

Filmul ar trebui să aducă venituri considerabile, după cele 4,5 miliarde de dolari înregistrate de primele cinci filme.

"Harry Potter şi Prinţul Semipur" va fi lansat pe marile ecrane din Europa pe 15 iulie, iar două zile mai târziu, în Statele Unite şi Japonia.

Video Stirileprotv.ro

Precedentul film al seriei, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", a fost lansat în iulie 2007 şi a obţinut încasări de 77,1 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare şi de 292 de milioane de dolari doar în Statele Unite.

Ultimul roman al seriei, al şaptelea, "Harry Potter and the Deathly Hallows", va fi lansat în două părţi. Astfel, filmul "Harry Potter and the Deathly Hollows I/ Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" va fi lansat pe 19 noiembrie 2010, în timp ce "Harry Potter and the Deathly Hollows II" va fi lansat pe 15 iulie 2011.

Cărţile seriei "Harry Potter" s-au vândut în aproximativ 400 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind traduse în peste 60 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici