Tarantino vrea să facă un western despre sclavie

Regizorul american Quentin Tarantino a evocat într-un interviu recent nu doar posibilitatea lansării celui de-al treilea film din seria "Kill Bill", ci şi a unui western, a cărui intrigă va gravita în jurul sclaviei şi a cărui acţiune va fi plasată în sudul Americii, informează allocine.fr.

16 afișări
Imaginea articolului Tarantino vrea să facă un western despre sclavie

Tarantino vrea să facă un western despre sclavie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După un film cu gangsteri ("Reservoir Dogs"), altul aparţinând genului "Blaxploitation" - curent apărut în cinematografia americană la începutul anilor 1970, al cărui nume este obţinut din combinarea termenilor "black" şi "exploitation"; filmele din acest gen aveau ca temă centrală exploatarea şi se adresau în principal publicului urban de culoare - ("Jackie Brown"), un film "de capă şi spadă" ("Kill Bill") şi un film de război ("Inglorious Basterds/ Ticăloşi fără glorie"), originalul regizor american Quentin Tarantino a declarat că este interesat în prezent şi de genul western.

Deşi graniţa dintre intenţiile şi proiectele reale ale regizorului american nu este întotdeauna bine definită, de această dată Quentin Tarantino pare a avea o idee destul de clară despre ceea ce doreşte să facă, deoarece a oferit detalii precise într-un interviu recent, declarând că în acest film vrea să atace un subiect spinos, cum este cel al sclaviei, şi să deplaseze acţiunea filmului din Vestul american în partea de sud a Americii, făcând astfel ca pelicula sa - despre care presa de specialitate anunţase că va aparţine probabil genului "western spaghetti" - să devină astfel un "western sudist".

Nu se cunosc deocamdată numele actorilor din distribuţie şi nici data lansării pe marile ecrane a acestui proiect cinematografic.

Deşi este acuzat de critici că trivializează şi estetizează violenţa, Quentin Tarantino este câştigătorul unui premiu Oscar şi al unui Palme d'Or, distincţii obţinute pentru filmul "Pulp Fiction" (1994).

Remarcat încă de la debutul său regizoral, cu "Reservoir Dogs" (1992), Tarantino şi-a surprins de fiecare dată publicul graţie unor pelicule precum "Jackie Brown" (1994), "Kill Bill Vol. 1" (2003) şi "Kill Bill Vol. 2" (2004). Cel mai recent lungmetraj al său este "Ticăloşi fără glorie", cu Brad Pitt în rolul principal, lansat la Festivalul de la Cannes 2009, devenit între timp şi un succes de box office şi fiind nominalizat la Oscarurile pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, ce vor fi decernate pe 7 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici