The Dandy Warhols şi Phoenix capete de afiş la Stufstock

Cea de-a treia seară a festivalului Stufstock, care se desfăşoară până duminică la Vama Veche, a adus pe scenele principale, în faţa unui public de aproximativ 3.000 de persoane nouă trupe, dintre care cele mai apreciate de public s-au dovedit a fi The Dandy Warhols şi Phoenix.

2 afișări
Imaginea articolului The Dandy Warhols şi Phoenix capete de afiş la Stufstock

The Dandy Warhols şi Phoenix capete de afiş la Stufstock

Început ca un festival ce vroia să recupereze drepturile muzicii alternative pe un litoral dominat de mainstream, Stufstock a ajuns la a cincea ediţie să aibă headlineri tradiţionali, nelipsiţi în nici un an, precum şi spectatori constanţi care apreciază evenimentul atât pentru consistenţă, cât şi pentru sentimentul de intimitate pe care îl imprimă locul de desfăşurare - Vama Veche. La ce alt festival poţi da peste vedetele de pe scenă la aceeaşi terasă cu simplii spectatori plătitori de bilete? La Stufstock îl găseşti pe tobarul de la The Dandy Warhols la Şoni pe terasă, la o bere, solistul aceleiaşi trupe sprijină un stâlp şi citeşte o carte, cântăreţii de pe la noi mişună de la o cârciumă la alta sau stau la plajă, iar dacă eşti vigilent îi poţi prinde şi pe cei de la Cradle of Filth fără machiaj.

Sâmbătă după-amiază, publicul de la Stufstock şi-a făcut încălzirea la terasa Papa la Şoni din Vama Veche, locul destinat recitalurilor formaţiilor tinere. Odată cu lăsarea serii, distracţia s-a mutat la Marina Park, unde sunt amenajate cele două scene principale pe care trupele invitate concertează în mod alternativ.

După ce ritmurile trupelor Deka Dens, Nişte Băieţi şi Gândul Mâţei au adunat publicul în faţa scenelor, în jurul orei 22.00 şi-au făcut apariţia şi veteranii de la Phoenix. Odată aliniaţi în buza scenei, aproape de public, aceştia i-au făcut pe tineri să izbucnească în aplauze şi ţipete încă de la primele ritmuri haiduceşti ale repertoriului lor cunoscut. Chiar dacă pe Nicu Covaci l-a lăsat vocea după primele cinci-şase piese - aşa cum păţeşte la mai toate concertele de ceva vreme încoace - versurile unor piese precum "Nunta", "Mugur de fluier" sau "Vremuri" au fost cântate de sute de alte voci din public.

Puţin după ora 23.00, scena a fost acaparată de vedetele serii - The Dandy Warhols. Cu un sound proaspăt şi beat-uri alterte, aceştia au câştigat simpatia publicului povestind că au făcut plajă în Vama Veche, că i-a ars soarele şi că au făcut baie în Marea Neagră. Ba mai mult, ei chiar au dedicat una dintre piesele din concert trupei The Amsterdams, al cărei concert îl ascultaseră cu o zi înainte. Foarte calzi şi relaxaţi, ei au cântat inclusiv o piesă cerută de cineva din public şi neinclusă în playlistul serii. Însă cel mai fierbinte moment al concertului a fost, după cum era de aşteptat, cel în care a răsunat piesa "Bohemian Like You", al cărei refren, potrivit atât de bine cu Vama Veche, a fost cântat de mai toţi cei prezenţi.

După miezul nopţii au urmat pe scena de la Stufstock alte patru formaţii - Kumm, Klimt 1918, Travka şi Grimus, care au ţinut publicul treaz până aproape de dimineaţă, când pe plaja din Vamă a răsunat iar muzica la răsărit, cu DJ Vania şi Electro Griot - un proiect muzical cu rădăcini din Mali, SUA şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici