"The Forbidden Kingdom", pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul de acţiune "The Forbidden Kingdom", cu starurile artelor marţiale Jackie Chan şi Jet Li, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a obţinut încasări de 20,9 milioane de dolari.

33 afișări
Imaginea articolului "The Forbidden Kingdom", pe primul loc în box office-ul nord-american

"The Forbidden Kingdom", pe primul loc în box office-ul nord-american

Inspirat dintr-o fabulă chinezească, cea a Regelui-Maimuţă, "The Forbidden Kingdom" oscilează între scene din China antică şi Statele Unite din zilele noastre: un tânăr este transportat în trecut după ce găseşte într-un magazin de antichităţi băţul de luptă al regelui. Ajuns la curtea acestuia, adolescentul se alătură unei armate de războinici care au jurat să-şi elibereze conducătorul din închisoare.

O altă premieră a acestei săptămâni, comedia "Înşelat de Sarah Marshall", care prezintă necazurile sentimentale ale unui bărbat părăsit de iubita sa, s-a situat pe locul al doilea, cu încasări de 17,3 milioane de dolari.

"Balul absolvenţilor", un horror despre o petrecere care se transformă într-un coşmar, a coborât de pe primul pe al treilea loc, având încasări de 9,1 milioane de dolari în a doua săptămână de la lansare.

Thriller-ul "88 de minute", filmat în urmă cu doi ani şi lansat deja pe DVD în unele ţări, s-a situat pe locul al patrulea, cu încasări de 6,8 milioane de dolari. Desfiinţat de critici, calificat drept cel mai prost film din cariera lui Al Pacino, producţia prezintă povestea unui consilier FBI hărţuit de un asasin în serie.

Pe locul al cincilea s-a situat "Insula din vis", cu Gerard Butler, Jodie Foster şi Abigail Breslin, care a obţinut încasări de 5,7 milioane de dolari în cea de-a treia săptămână de la lansare.

Drama "21: Şansa vieţii lui", de Robert Luketic, cu Kevin Spacey în rolul principal, a coborât de pe al treilea pe al şaselea loc, după ce a obţinut încasări de 5,5 milioane de dolari. Filmul este inspirat din povestea reală a unor tineri studenţi geniali de la Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT), experţi în arta de a număra cărţile, care se decid să facă uz de talentul lor la Las Vegas.

Pe poziţia a şaptea în box office-ul nord-american s-a situat thriller-ul poliţist "Stăpânii străzilor", cu Keanu Reeves şi Forest Whitaker, care în a doua săptămână de la lansarea pe marile ecrane a avut încasări de 4 milioane de dolari.

Lungmetrajul animat de aventuri "Horton" s-a plasat pe al optulea loc, după ce a încasat 3,5 milioane de dolari, acesta fiind urmat în top de documentarul "Expelled: no intelligence allowed", care a avut încasări de 3,2 milioane de dolari.

Comedia sportivă "Jocuri murdare", al treilea film din cariera de regizor a lui George Clooney, cu Renee Zellweger, completează topul zece al producţiilor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, având încasări de 3 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici