Titanicul a avut parte de a doua coliziune? Obiectul care ar fi izbit celebra epavă

  • Titanicul ar fi fost implicat în al doilea „incident”de la scufundarea acestuia acum 100 de ani
  • De data aceasta un sublersibil ar fi lovit epava
  • Specialiştii au evaluat daunele
5537 afișări
Imaginea articolului Titanicul a avut parte de a doua coliziune? Obiectul care ar fi izbit celebra epavă

Titanicul a avut parte de a doua coliziune din istorie. Obiectul care i-a căzut „victimă”

Epava Titanic ar fi fost implicată în al doilea „incident” de la scufundarea care a avut loc acum peste 100 de ani, de data aceasta nu a mai fost vorba de un iceberg ci, cel mai probabil, de un submersibil, relatează smithsonian.mag.

Un proiect de explorare a epavei Titanic, condus în 2019 şi care a durat 10 zile, a avut scopul de a evalua condiţia navei şi de a surprinde imagini pentru un viitor documentar.

La finalul expediţiei, submersibilul care a analizat epava a revenit la suprafaţă cu o zgârietură de culoare roşie pe laterale, ceea ce indică o coliziune cu epava Titanicului.

Instituţia care deţine drepturile exclusive asupra conservării epavei Titanic a permis misiunea de explorare numai în contextul în care procedura nu va dăuna epavei. Aceasta a cerut celor care au condus expediţia imaginile filmate care arată momentul impactului. 

Compania EYOS, care a iniţiat misiunea de explorare, susţine că impactul nu a fost resimţit, ceea ce demonstrează că submersivul nu a lovit epava ci mai degrabă o formaţiune de rugină. 

În prezent UNESCO nu permite sustragerea artefactelor din interioroul navei Titanic, ca semn de respect faţă de victime. Toate obiectele care au fost aduse la suprafaţă au fost colectate din proximitatea epavei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici