Tokyo Sky Tree, cel mai înalt turn de televiziune neancorat din lume - FOTO

Tokyo Sky Tree, aflat în construcţie în capitala Japoniei, a devenit cel mai înalt turn de televiziune neancorat din lume, înainte să fie terminat, atingând marţi înălţimea de 601 metri.

297 afișări
Imaginea articolului Tokyo Sky Tree, cel mai înalt turn de televiziune neancorat din lume - FOTO

Tokyo Sky Tree, cel mai înalt turn de televiziune neancorat din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Tokyo Sky Tree a depăşit clădirea de acest tip care deţinea recordul de înălţime, Turnul din Canton, China, care are 600 de metri.

Când va fi terminată construcţia, în acest an, Tokyo Sky Tree va domina capitala niponă de la o înălţime de 634 de metri. Clădirea va adăposti emiţătoarele posturilor de televiziune hertziene digitale în locul Turnului din Tokyo, un edificiu de 333 de metri construit în 1958, după modelul Turnului Eiffel din Paris.

Proiectul iniţial prevedea o înălţime de 610 metri, însă a fost modificat pentru ca acest edificiu să rămână mult timp cel mai înalt turn de emisie fără cabluri de ancorare.

Tokyo Sky Tree are o bază triunghiulară, o formă inspirată de o sabie de samurai, iar numărul care exprimă înălţimea clădirii, pronunţat în japoneză, evocă numele unui mare războinic. Edificiul se doreşte a fi chintesenţa culturii şi tehnologiei nipone, fiind totodată conceput pentru a ilustra o nouă cultură şi a face din Tokyo un oraş care respectă mediul înconjurător, urmărind să atragă vizitatori din toată lumea.

Turnul, care va fi inaugurat în 2012, nu va adăposti nici birouri, nici locuinţe, însă va fi dotat cu două platforme de observaţie, amplasate la 350 de metri şi la 450 de metri.

Împrejurimile vor cunoaşte, de asemenea, o transformare pentru a constitui un nou centru turistic într-un cartier mărginaş din Tokyo, căruia îi lipseşte deocamdată dinamismul, dar unde preţurile apartamentelor au explodat deja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici