Topul celor mai bine plătite cântăreţe din lume

O cântăreaţă din Statele Unite ale Americii ocupă primul loc în topul celor mai bine plătite cântăreţe din lume în 2014, potrivit anunţului făcut marţi de revista Forbes.

3261 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bine plătite cântăreţe din lume

Topul celor mai bine plătite cântăreţe din lume (Imagine: Shutterstock)

Beyonce ocupă primul loc în topul celor mai bine plătite cântăreţe din lume în 2014, cu venituri estimate la 115 milioane de dolari, o sumă de peste două ori mai mare decât cea obţinută anul trecut. 

Cea mai mare parte a câştigurilor din cele 115 milioane de dolari ale lui Beyonce au fost generate de cel mai recent turneu mondial al său, lucru care a făcut ca, anul acesta, cântăreaţa americană să se claseze în fruntea topului celor mai bine plătite femei din muzică, după ce, în 2013, ocupase poziţia a patra.

"Beyonce a susţinut 95 de concerte în perioada luată de noi în calcul, care i-au adus, în medie, 2,4 milioane de dolari per oraş", potrivit Forbes, care a citat date oferite de revista Pollstar.

Albumul "Beyonce" lansat în decembrie anul trecut şi contractele de publicitate i-au crescut veniturile, asigurându-i cântăreţei în vârstă de 33 de ani poziţia fruntaşă.

Locul al doilea în acest top i-a revenit cântăreţei Taylor Swift, în vârstă de 24 de ani, cu venituri estimate la 64 de milioane de dolari. În 2013, Swift a ocupat locul întâi al topului Forbes.

Poziţia a treia a clasamentului a fost ocupată de Pink, cântăreaţa în vârstă de 35 de ani obţinând în 2014 venituri estimate la 52 de milioane de dolari.

Rihanna, cu venituri estimate la 48 de milioane de dolari s-a clasat pe locul al patrulea, iar locul al cincilea i-a revenit cântăreţei Katy Perry, cu venituri de 40 de milioane de dolari.

Jennifer Lopez s-a clasat pe poziţia a şasea în topul întocmit de Forbes, cu venituri de 37 de milioane de dolari, Miley Cyrus şi Celine Dion sunt la egalitate, pe locul al şaptelea, cu venituri estimate la 36 de milioane de dolari fiecare, în timp ce Lady Gaga ocupă locul al nouălea, cu venituri de 33 de milioane de dolari, după ce anul trecut ocupase poziţia a doua.

Topul Forbes al celor mai bine plătite femei din industria muzicală în 2014 este completat de Britney Spears, pe poziţia a zecea, cu venituri de 20 de milioane de dolari.

În 2013, locul întâi al clasamentului a fost ocupat de Madonna, cântăreaţa în vârstă de 56 de ani nereuşind, însă, în 2014, să intre în Top 10.

Forbes a realizat clasamentul după estimarea veniturilor înainte de plata taxelor, pe o perioadă de 12 luni, între iunie 2013 şi iunie 2014, bazându-se pe vânzările de discuri, de bilete pentru concerte, de produse oferite fanilor în timpul turneelor, dar şi în urma unor interviuri cu organizatorii de show-uri, avocaţii şi managerii artistelor.

De asemenea, Forbes a folosit informaţii oferite de Pollstar, RIAA (Recording Industry Association of America, n.r.) şi de compania Nielsen SoundScan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici