Trupele Motorhead şi Black Sabbath, premiate la gala Metal Hammer Golden Gods Awards 2013

Trupele britanice Motorhead şi Black Sabbath au câştigat principalele trofee acordate la gala Metal Hammer Golden Gods 2013, considerate cele mai importante premii din muzica rock britanică.

168 afișări
Imaginea articolului Trupele Motorhead şi Black Sabbath, premiate la gala Metal Hammer Golden Gods Awards 2013

Black Sabbath (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul Motorhead, cunoscut pentru piesa "Ace of Spades" din anii 1980, a fost recompensat cu trofeul Golden Gods Awards, pentru contribuţia semnificativă adusă industriei rockului şi heavy metal-ului într-o carieră de aproape patru decenii.

Black Sabbath a primit trofeul pentru cel mai bun album. Cel mai recent material discografic al legendarei formaţii britanice, intitulat "13", a ajuns duminică pe primul loc în topul muzical britanic, devenind astfel primul album devenit Nr.1 după o pauză de 43 de ani - un record în domeniu.

Trupa Black Sabbath, care va susţine o serie de concerte în Statele Unite în această vară, urmată de show-uri în America de Sud şi în Europa, s-a impus şi la categoria cea mai bună trupă britanică.

Trofeul categoriei "cea mai bună trupă nouă" a revenit grupului Bleed From Within, înfiinţat în 2005, iar la categoria "cea mai bună trupă internaţională" s-a impus formaţia americană Stone Stour.

Trupa franceză Gojira, cunoscută anterior şi sub denumirea Godzilla, a fost desemnată câştigătoare la categoria "cea mai bună trupă live", iar la categoria "cel mai bun cântec" s-a impus piesa "Dark Side Of Me" a trupei rock americane Coheed and Cambria.

Cea de-a 11-a gală Golden Gods Awards, organizată de celebra revistă Metal Hammer, a avut loc la clubul Indigo2 din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici