Tu cât investeşti în colecţiile tale de băuturi fine? VIDEO

  • Valoarea unui whiskey de colecţie a crescut cu aproape 600% în ultimii 10 ani.
  • Experţii financiari străini spun că investiţiile în băuturile rare sunt incomparabile cu altele.
  • Cesar colecţionează băuturi fine de zeci de ani şi are un profit anual de peste 15%.
464 afișări

Investiţiile în whiskey rar şi vin în ultimii 10 ani au crescut cu 580%, respectiv cu aproape 150% şi sunt numărul unu în lume ca investiţii alternative. Experţii financiari afirmă că aceste tipuri de investiţii sunt incomparabile cu altele pentru că poţi face un profit considerabil. Cesar are 68 de ani şi colecţionează băuturi fine de mai bine de 30 de ani. A investit în ele zeci de mii de euro şi are peste 1.300 de băuturi colecţionate din toate colţurile lumii. În prezent are propriul business unde vinde produse pentru magazine specializate. Cea mai scumpă băutură din colecţia sa costă peste 10 mii de lei şi este o spirtoasă din 2011 care nu se mai farbică.

 

  • „Eu am început prima dată în Germania să colecţionez, pe cont propriu, pentru mine.  Am vreo 60-70 de sticle”, spune un colecţionar de băuturi fine, Cesar Filip. 

„La ora actuală am un stoc de vreo 700 de mii de euro.  Merg pe o marjă de profit între 15 şi 17%. Când ai 11 copii şi te întreabă cineva la care ţii cel mai mult, e foarte greu de spus şi eu am 1.300 aici. Eu pe toate le iubesc”, a mai spus Filip. 

  • „Nu ştiu dacă neapărat este o formă bună de investiţie, însă cu siguranţă cred că ăsta este trendul. Produsele mai vechi din zona băuturi alcoolice, whiskey şi vinuri, sunt mai scumpe în momentul în care sunt cumpărate după o perioadă lungă de la data producţiei”, constată analistul economic Adrian Benta.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici