U2, Coldplay şi Prince, capete de afiş la ediţia din 2011 a festivalului Glastonbury

Trupa britanică U2 şi muzicianul american Prince şi-au confirmat prezenţa la ediţia din 2011 a festivalului Glastonbury din Marea Britanie, iar trupa Coldplay se află în negocieri avansate pentru deveni cel de-al treilea cap de afiş la acest festival, afirmă thesun.co.uk.

19 afișări
Imaginea articolului U2, Coldplay şi Prince, capete de afiş la ediţia din 2011 a festivalului Glastonbury

U2, Coldplay şi Prince, capete de afiş la ediţia din 2011 a festivalului Glastonbury (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prince, muzicianul american laureat cu şapte premii Grammy, este considerat unul dintre cei mai buni interpreţi live din toate timpurile, însă el concertează destul de rar în Marea Britanie. Imensul său catalog muzical cuprinde o serie de piese cunoscute în lumea întreagă, precum "Purple Rain", "Diamonds And Pearls" şi "1999", iar presa britanică susţine că viitorul său concert de la Glastonbury va atrage foarte mulţi fani.

Trupa U2 a anunţat recent că va colabora cu Danger Mouse pentru cel de-al 13-lea album al grupului, intitulat "Songs Of Ascent", ce va fi lansat la începutul anului viitor, iar scena de la Glastonbury va reprezenta un bun prilej de promovare a pieselor incluse pe acest material discografic. Rockerii irlandezi au fost obligaţi să îşi anuleze prezenţa la acest festival în 2010, din cauza intervenţiei chirurgicale la spate la care a fost supus solistul trupei, Bono.

Trupa Coldplay a cântat deja la Glastonbury în 2005, în calitate de headliner, evoluţia ei în cadrul festivalului fiind foarte apreciată de public şi de criticii de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al festivalului a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presa britanică referitoare la numele artiştilor care vor fi capete de afiş la ediţia din 2011, preferând să spună: "Nu comentăm niciodată zvonurile până când nu este anunţat line up-ul oficial".

Mulţi consideră că ediţia din 2011 va fi ultima organizată de Michael Eavis, înainte ca festivalul de la Glastonbury să îşi ia o "vacanţă" de un an, în 2012 - pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de la Londra - şi ca acesta să predea conducerea comitetului de organizare către fiica sa, Emily, începând din 2013.

Organizatorii Festivalului de la Glastonbury pun în vânzare în fiecare an 137.500 de bilete pentru publicul larg. Festivalul are o capacitate totală de 177.500 de locuri. Biletele pentru ediţia de anul viitor a festivalului au fost deja epuizate.

Festivalul de la Glastonbury a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, sau Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

Ediţia din 2011 a Festivalului de la Glastonbury, unul dintre cele mai mari evenimente de gen desfăşurate în aer liber din lume, organizat la Worthy Farm din comitatul Somerset, va avea loc în perioada 22 - 26 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici