U2 nu mai cântă la Glastonbury 2010

Trupa irlandeză U2 a fost nevoită să se retragă de la ediţia din acest an a Festivalului Glastonbury, după ce Bono, solistul trupei, a suferit o operaţie la spate, vineri, într-un spital din Munchen şi a fost sfătuit de medici să se odihnească cel puţin două luni, informează thesun.co.uk.

21 afișări
Imaginea articolului U2 nu mai cântă la Glastonbury 2010

U2 nu mai cântă la Glastonbury 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o declaraţie postată pe site-ul Festivalului Glastonbury, Bono a afirmat că este extrem de "trist" că nu va putea să participe la cea de-a 40-a aniversare a legendarului festival britanic.

"Ne doream să fim acolo şi să susţinem un concert special - chiar am compus un cântec special pentru Glastonbury. Sunt foarte trist", a declarat Bono.

Michael Eavis, organizatorul festivalului, a declarat că este prea devreme pentru a se gândi la o trupă înlocuitoare pentru U2, care era cap de afiş la Glastonbury, alături de Muse şi de Stevie Wonder.

"Din conversaţia noastră telefonică era evident că membrii trupei U2 erau extrem de dezamăgiţi. În acest moment, nu avem niciun comentariu de făcut referitor la un posibil artist care să înlocuiască trupa U2 în calitate de headliner a serii de vineri. Îi transmitem lui Bono cele mai bune gânduri ale noastre şi urarea de însănătoşire grabnică", a declarat Michael Eavis.

U2 a anunţat, vineri, că şi-a amânat cele 16 concerte programate pentru cea de-a doua parte din turneul mondial 360 Tour.

Conform unei declaraţii postate pe site-ul trupei, Bono, care a împlinit recent 50 de ani, a fost internat şi operat la spate într-o clinică specializată din Munchen, după ce s-a rănit în timpul pregătirilor pentru turneu.

Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Turneul mondial "360°" promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, însă strategia trupei irlandeze de mărire a capacităţii scenice, cu ajutorul unei uriaşe scene mobile rotative, o premieră în domeniu, a avut rezultatele scontate. Fiecare concert a generat încasări medii de 7 milioane de dolari, fiind urmărit, în medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record în domeniu.

Aproximativ 178.000 de fani vor fi prezenţi anul acesta la Worthy Farm din comitatul Somerset, pentru a celebra, în iunie, cea de-a 40-a aniversare a festivalului.

Printre celelalte trupe confirmate pentru ediţia 2010 se numără Madness, Vampire Weekend, Ray Davies, Jackson Browne, Orbital şi Hot Chip.

Ediţia din 2010 a Festivalului de la Glastonbury, unul dintre cele mai mari evenimente de gen desfăşurate în aer liber din lume, va avea loc în perioada 25 - 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici