U2 îşi amână turneul mondial după ce Bono a fost operat la spate

U2 îşi amână cea de-a doua parte a turneului mondial, după ce Bono, solistul trupei, a suferit o operaţie la spate, vineri, într-un spital din Munchen.

55 afișări
Imaginea articolului U2 îşi amână turneul mondial după ce Bono a fost operat la spate

U2 îşi amână turneul mondial după ce Bono a fost operat la spate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea de-a doua parte a turneului mondial al U2 urma să debuteze pe 3 iunie, la Salt Lake City în Statele Unite, concertul fiind amânat.

Conform unei declaraţii postate pe site-ul trupei, Bono, care a împlinit recent 50 de ani, a fost internat şi operat la spate într-o clinică specializată din Munchen, după ce s-a rănit în timpul pregătirilor pentru turneu.

"Trupa era foarte nerăbdătoare să reînceapă turneul până la operaţia la spate a lui Bono, realizată de urgenţă la Munchen, astăzi (vineri, n.r.)", a declarat Paul McGuinness, managerul trupei, într-un mesaj audio postat pe site-ul U2.

"Ne pare rău că provocăm neplăceri fanilor. Vom face planuri pentru noi date de concert cât de curând posibil", se mai arată în mesaj.

Conform declaraţiei, Bono va petrece următoarele zile în spitalul din Muchen, înainte de a se întoarce acasă pentru recuperare.

"Sperăm să rezolvăm lucrurile cât mai curând cu putinţă", a mai declarat McGuinness.

Turneul mondial "360°" promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, însă strategia trupei irlandeze de mărire a capacităţii scenice, cu ajutorul unei uriaşe scene mobile rotative, o premieră în domeniu, a avut rezultatele scontate. Fiecare concert a generat încasări medii de 7 milioane de dolari, fiind urmărit, în medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici