U2 va interpreta un single de pe viitorul album la Brit Awards

Trupa irlandeză U2 va interpreta în premieră single-ul "Get On Your Boots", extras de pe viitorul material discografic, "No Line on the Horizon", ce va fi lansat în primăvară, la gala Brit Awards, ce va avea loc pe 18 februarie, la Londra, informează bbc.co.uk.

16 afișări
Imaginea articolului U2 va interpreta un single de pe viitorul album la Brit Awards

U2 va interpreta un single de pe viitorul album la Brit Awards

Albumul "No Line on the Horizon" este primul material discografic al trupei U2 din ultimii cinci ani. Precedentul a fost "How To Dismantle An Atomic Bomb", lansat în 2004, cu care celebra trupă irlandeză a câştigat opt premii Grammy în Statele Unite.

Ged Doherty, preşedintele comitetului de organizare a galei Brit Awards a declarat: "Includerea lor (a trupei U2, n.r.) în spectacolul din acest an va face ca aceasta să fie cea mai bună gală pe care am organizat-o vreodată".

U2 a câştigat şapte Brit Awards, cinci dintre acestea fiind la categoria "cea mai bună trupă pe plan internaţional".

De asemenea, în 2001, U2 a primit la gala Brit Awards un premiu pentru extraordinara contribuţie adusă muzicii.

În 2009, premiul pentru extraordinara contribuţie adusă muzicii va fi decernat trupei Pet Shop Boys, în timp ce grupul Florence & The Machine va primi premiul criticilor britanici.

Gala Brit Awards va avea loc la Earls Court Exhibition Centre din Londra şi va fi difuzată în direct de postul ITV1.

De-a lungul timpului, trupa U2 a vândut mai bine de 170 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat mai multe premii Grammy, decât oricare altă trupă (22 în total).

În 2005, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Revista Rolling Stone a situat-o pe poziţia 22 în topul celor mai buni artişti ai tuturor timpurilor.

De-a lungul carierei, membrii trupei U2 s-au implicat în lupta pentru apărarea drepturilor omului şi s-au alăturat campaniilor unor organizaţii umanitare, precum Amnesty International, sau au lansat, la rândul lor, acţiuni de acelaşi gen - ONE Campaign, DATA (Debt, AIDS, Trade in Africa).

Citeşte şi:

Noul album U2, influenţat de Led Zeppelin şi White Stripes

Cele mai aşteptate albume din 2009

U2 participă la ceremonia de investire a preşedintelui Obama

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici