Ultima călătorie a Ameliei Earhart, refăcută de o urmaşă a celebrei aviatoare - FOTO

Amelia Rose Earhart, o urmaşă îndepărtată a Ameliei Earhart, va încerca anul viitor să refacă şi să termine în mod simbolic ultima călătorie a celebrei aviatoare americane, dispărută în Oceanul Pacific în 1937.

180 afișări
Imaginea articolului Ultima călătorie a Ameliei Earhart, refăcută de o urmaşă a celebrei aviatoare - FOTO

Ultima călătorie a Ameliei Earhart, refăcută de o urmaşă a celebrei aviatoare

În iunie 2014, "voi reface şi voi termina în mod simbolic, alături de copilotul Patrick Carter, zborul Ameliei Mary Earhart", dispărută în Oceanul Pacific în 1937, o dispariţie considerată "unul dintre cele mai mari mistere ale istoriei", se afirmă în comunicatul emis de Project Amelia.

Tânăra în vârstă de 30 de ani, pilot de avion şi jurnalist meteo în oraşul Denver, din statul american Colorado, va decola din Oakland (California) la bordul unui avion elveţian cu un singur motor, Pilatus PC-12 NG. Călătoria ei va însuma 100 de ore de zbor, va include 14 escale şi va fi realizată pe o distanţă de 45.000 de kilometri.

Ea speră să devină astfel "cea mai tânără femeie care va face înconjurul lumii la bordul unui avion cu un singur motor", indică Project Amelia.

Amelia Earhart încerca, la vârsta de 39 de ani, să efectueze un ocol al lumii zburând spre est, atunci când a dat ultimul semn de viaţă pe 2 iulie 1937, în ultima etapă a zborului ei, între Noua Guinee şi California. Ea pilota un avion cu două motoare Lockheed Electra şi era însoţită de navigatorul Fred Noonan.

Misterul care a înconjurat dispariţia lor a determinat o asociaţie de pasionaţi de arheologie aeronautică, Tighar (The International Group For Historic Aircraft Recovery), să organizeze în ultimii ani mai multe expediţii cu scopul de a găsi rămăşiţele avionului dispărut.

Reprezentanţii acelei asociaţii sunt de părere că Amelia Earhart ar fi putut să aterizeze de urgenţă şi chiar să supravieţuiască pentru o vreme pe minusculul atol nelocuit Nikumaroro din Arhipelagul Kiribati, întrucât o serie de indicii, inclusiv câteva transmiţătoare radio, au părut să confirme această ipoteză în epocă. Mai multe obiecte realizate manual au fost descoperite de atunci pe atol.

Tânăra Amelia Rose Earhart este preşedinte-fondator al Fundaţiei "Fly with Amelia", care acordă burse de studii pentru tinerele fete care doresc să devină piloţi de avion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici