Un alt politician francez face o confuzie de termeni, vorbind despre "amprente genitale" - AUDIO

La două săptămâni după celebrul "lapsus" al eurodeputatei Rachida Dati, a venit rândul ministrului de Interne din Franţa, Brice Hortefeux, să comită o gafă, folosind în cadrul unei emisiuni de televiziune expresia "amprente genitale" în loc de "amprente digitale", informează lefigaro.fr.

19 afișări
Imaginea articolului Un alt politician francez face o confuzie de termeni, vorbind despre "amprente genitale" - AUDIO

Un alt politician francez face o confuzie de termeni, vorbind despre "amprente genitale" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Invitat duminică seară în cadrul emisiunii "Grand Jury", difuzată pe postul RTL-Le Figaro-LCI, ministrul de Interne francez a fost rugat de reporteri să se pronunţe în chestiunea "fişierelor" etnice (baze de date etnice, vizând romii).

"Există două tipuri majore de fişiere: fişierul amprentelor genitale şi fişierul amprentelor genetice", a declarat Brice Hortefeux, dorind să se refere, de fapt, la "amprentele digitale".

Înregistrarea video a acestei gafe, postată pe site-urile YouTube şi Dailymotion, este deja un mare succes în rândul internauţilor francezi.

La rândul ei, Rachida Dati, fost ministru al Justiţiei în Franţa, a confundat, la sfârşitul lunii septembrie, "inflaţia" (inflation) cu "felaţia" (fellation), spunând ulterior că a comis această greşeală deoarece a vorbit "puţin prea repede".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici