Un australian a descoperit o pepită de aur de 5 kilograme - VIDEO

Un bărbat australian, amator în domeniul prospecţiunilor geologice, a descoperit o pepită de aur de 5 kilograme în sudul Australiei, cu ajutorul unui simplu detector de metale, a anunţat, joi, un apropiat al său, într-un mesaj video postat pe site-ul YouTube.

402 afișări
Imaginea articolului Un australian a descoperit o pepită de aur de 5 kilograme - VIDEO

Un australian a descoperit o pepită de aur de 5 kilograme (Imagine: captura video)

Pepita, care are forma unei şei de bicicletă, a fost descoperită miercuri, la o adâncime de 60 de centimetri, într-un sit aurifer renumit din apropiere de Ballarat, o localitate aflată la o distanţă de 110 kilometri de Melbourne.

"Prospectorul a spus că semnalul pe care l-a recepţionat în cască a semănat cu sunetul produs de închiderea unei capote de automobil", a relatat utilizatorul "TroyAurum" pe site-ul YouTube.

Administratorul unui magazin din Ballarat specializat în comerţul cu aur, Cordell Kent, a confirmat această descoperire.

"Mulţi oameni cred că terenurile aurifere din provincia Victoria sunt epuizate şi că nu a mai rămas nimic acolo (...), însă el a insistat şi încăpăţânarea lui a dat roade", a explicat acesta.

Pepita, una dintre cele mai mari descoperite în ultimii 20 de ani, a fost încredinţată acestui comerciant, care a primit însărcinarea de a-i găsi un cumpărător. Cu 177 de uncii de aur, pepita ar putea să îi aducă suma de 240.000 de euro proprietarului ei, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici