Un bărbat implicat în tentativa de asasinare a cântăreţei Joss Stone, condamnat la închisoare

Junior Bradshaw, unul dintre cei doi bărbaţi care intenţionau să o jefuiască şi să o asasineze pe cântăreaţa britanică Joss Stone, a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

103 afișări
Imaginea articolului Un bărbat implicat în tentativa de asasinare a cântăreţei Joss Stone, condamnat la închisoare

Cântăreaţa Joss Stone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Junior Bradshaw, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Stephen's Clode, din apropiere de Manchester, a negat că ar fi participat la acest complot, care viza asasinarea prin decapitare a cântăreţei Joss Stone şi vandalizarea locuinţei pe care aceasta o deţine în localitatea Ashill din comitatul Devon, în anul 2011, informează  bbc.co.uk.

Atât el, cât şi complicele său, Kevin Liverpool, în vârstă de 35 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de Tribunalul Regal din Exeter în urmă cu trei luni.

Kevin Liverpool a primit, în luna aprilie, pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Deşi Junior Bradshaw are un nivel de inteligenţă foarte scăzut (un coeficient de 65), el înţelegea foarte bine complotul în care era implicat, au declarat juraţii britanici. Pronunţarea sentinţei sale a fost amânată pentru efectuarea unor teste psihiatrice.

Medicii au ajuns la concluzia că Junior Bradshaw suferă de schizofrenie şi retard mintal, însă nu are nevoie să fie internat într-o clinică medicală.

El a primit o pedeapsă mai puţin severă decât Kevin Liverpool, întrucât a fost recrutat pentru acest complot de celălalt răufăcător, care a alcătuit planurile de jefuire şi de asasinare a cântăreţei Joss Stone.

Notiţele găsite printre lucrurile celor doi acuzaţi arată faptul că aceştia aveau intenţia să spargă reşedinţa cântăreţei, să o ucidă, să o decapiteze şi să îi arunce trupul neînsufleţit într-un râu, au declarat reprezentanţii Parchetului britanic.

Cei doi bărbaţi, plecaţi din Manchester, au fost arestaţi în dimineaţa zilei de 13 iunie 2011, la o distanţă de circa 10 kilometri de vila cântăreţei Joss Stone din Ashill, după ce localnicii, deveniţi bănuitori după ce au văzut automobilul avariat al celor doi răufăcători, au telefonat la poliţie.

Percheziţionând vehiculul, poliţiştii localnici au descoperit în acesta o sabie de samurai, trei cuţite, două ciocane, cagule, mănuşi şi saci din plastic, precum şi planurile traseului pe care cei doi bărbaţi l-au urmat pentru a ajunge de la Manchester în Devon.

Cântăreaţa Joss Stone a vândut peste 11 milioane de albume la nivel mondial şi are o avere estimată la zece milioane de lire sterline. Artista, în vârstă de 26 de ani, a fost invitată recent să facă parte dintr-un nou "supergrup" format din Mick Jagger de la Rolling Stones, Dave Stewart de la Eurythmics, Damian Marley - fiul cel mic al lui Bob Marley - şi compozitorul de la Bollywood AR Rahman. Stone este prietenă cu prinţul William şi a participat la nunta regală din aprilie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici