Un cântec anti-Nokia, lansat în Germania, face furori pe internet

Un cântăreţ din Germania a lansat un cântec de protest faţă de decizia grupului finlandez de telefonie mobilă Nokia de a închide fabrica din oraşul german Bochum, pentru a deschide una în comuna clujeană Jucu, mii de germani rămânând astfel fără slujbe, potrivit rp-online.de.

2 afișări
Imaginea articolului Un cântec anti-Nokia, lansat în Germania, face furori pe internet

Un cântec anti-Nokia, lansat în Germania, face furori pe internet

Nokia a anunţat că va închide, până la jumătatea anului 2008, fabrica de la Bochum, intenţionând să transfere activitatea în România. În urma deciziei companiei finlandeze, aproximativ 4.000 de locuri de muncă sunt desfiinţate.

Prima linie de asamblare a telefoanelor mobile în comuna clujeană Jucu va fi lansată luni, 11 februarie, iar deschiderea oficială a fabricii va avea loc în cursul acestui an.

O formă insolită de protest faţă de acest lucru o constituie "Anti Nokia Song", o melodie lansată de cântăreţul de cabaret Bernd Stelter, la carnavalul de la Koln, care a debutat la începutul lunii februarie.

Cântecul, iniţial difuzat pe un post de televiziune, este disponibil pe site-ul de internet www.youtube.com.

Bernd Stelter a declarat că a scris textul, pus pe melodia "Ich war noch niemals in New York", a lui Udo Juergens, imediat după ce a auzit faptul că fabrica din Bochum va fi închisă.

Refrenul cântecului sună astfel: "Haideţi, nu vă mai cumpăraţi în fiecare an câte un nou telefon mobil de la Nokia, ultimele rămăşiţe de mândrie nu vă lăsăm să ni le luaţi. Mergeţi în România sau pe Elba şi cumpăraţi-vă singuri telefoanele voastre de nimic. Şi încă ceva: ar trebui să vă fie ruşine".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici