Un documentar despre Heath Ledger va fi prezentat în această vară în SUA

"Heath Ledger: A Tribute", un documentar de o oră despre viaţa actorului australian decedat în ianuarie anul trecut, la 28 de ani, şi recompensat postum cu un Oscar, va fi difuzat în această vară de postul american Ovation TV.

35 afișări
Imaginea articolului Un documentar despre Heath Ledger va fi prezentat în această vară în SUA

Un documentar despre Heath Ledger va fi prezentat în această vară în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul american de televiziune prin cablu a cumpărat filmul de la compania producătoare australiană World Wide Entertainment.

Documentarul urmează să fie difuzat de Ovation TV, în premieră în SUA, în luna august, în cadrul unui program intitulat "Live Fast, Die Young", care, timp de o săptămână, va prezenta vedete ale căror vieţi au fost curmate prematur, printre acestea numărându-se Janis Joplin, Jimi Hendrix, Marilyn Monroe, James Dean şi John Belushi.

"În scurta sa carieră, Heath Ledger părea o stea destinată să ardă intens şi să lase în urmă ceva durabil", a spus Kris Slava, din partea Ovation TV, adăugând că documentarul este o portretizare "caldă, onestă" a actorului şi omului Heath Ledger.

Heath Ledger a decedat în ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani, în apartamentul său din New York, în urma unei supradoze accidentale de medicamente.

Ledger a mai jucat în filme precum "Fraţii Grimm", "Puterea dragostei" şi "Casanova". Lungmetrajele "Brokeback Mountain", "Fraţii Grimm" şi "Casanova" au fost selecţionate în 2005 la Festivalul de Film de la Veneţia, unde actorul a devenit o vedetă. Ledger a apărut, de asemenea, în filmul "I'm Not There", fiind unul dintre cei câţiva actori care au jucat rolul lui Bob Dylan.

Heath Ledger a fost recompensat postmortem, în februarie anul acesta, cu un premiu Oscar, pentru rolul Jocker din "Cavalerul negru", distincţie la care a mai fost nominalizat pentru rolul din "Brokeback Mountain" (2005).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici