Un Ford GT40 din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 milioane de dolari, record pentru o maşină americană

Un Ford GT40 produs în 1968, "starul" filmului "Le Mans" cu Steve McQueen, a fost vândut în California pentru 11 milioane de dolari, cel mai ridicat preţ obţinut vreodată pentru un autoturism american, licitaţia stabilind un record şi pentru un model Ferrari.

297 afișări
Imaginea articolului Un Ford GT40 din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 milioane de dolari, record pentru o maşină americană

Un Ford GT40 din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 mil. dolari, record pentru o maşină americană (Imagine: www.bloomberg.com)

Organizatorii au estimat că maşina, care a făcut parte din echipa de competiţie Gulf/Mirage, colorată albastru deschis, cu o dungă de culoarea gălbenelelor, va atrage cel puţin 8 milioane de dolari în prima zi a licitaţiei, transmite Bloomberg.

Firma canadiană RM Auctions a scos la licitaţie, în Monterey, California, 120 de automobile de colecţie, calificate drept "de calitate investiţională".

GT40 a fost creat de Ford la începutul anilor '60 pentru a "bate" Ferrari în curse automobilistice de mare distanţă, după ce grupul american a eşuat, în 1963, să cumpere compania italiană. Modelul companiei Ford a câştigat patru ediţii consecutive ale cursei Le Mans de 24 de ore, din 1966 până în 1969.

Versiunea scoasă la licitaţie de RM a fost condusă de titratul pilot italian Jacky Icks la Daytona şi Le Mans. Mai târziu, maşina a fost folosită în filmul "Le Mans" (1971), cu Steve McQueen.

Prima zi a licitaţiei a atras 46 milioane de dolari, 55 dintre cele 60 de automobile oferite fiind vândute cu succes, a precizat RM Auctions.

O maşină Ferrari 410 S Berlinetta din 1955, cu motor de competiţie, s-a vândut pentru 8,25 milioane de dolari, de asemenea preţ record pentru acest model.

Automobilele de colecţie, vinurile, arta şi alte active alternative au devenit tot mai căutate de bogaţii lumii, care doresc să-şi diversifice portofoliile de investiţii, în contextul turbulenţelor de pe pieţele financiare şi perspectivelor economice incerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici