Un german a păcălit Google Maps folosind un truc simplu. A avut nevoie doar de un căruţ şi câteva telefoane mobile

Un german a generat un ambuteiaj virtual pe Google Maps după ce a tras după el un căruţ cu 99 de telefoane mobile pe străzile din Berlin, transmite marţi Dailymail. Smartphone-urile din căruţ, conectate la Google Maps, au păcălit aplicaţia să arate o stradă goală ca fiind blocată de trafic.

938 afișări
Imaginea articolului Un german a păcălit Google Maps folosind un truc simplu. A avut nevoie doar de un căruţ şi câteva telefoane mobile

Un german a păcălit Google Maps după ce a tras un căruţ cu telefoane mobile pe străzile Berlinului

Simone Weckert, artist de meserie, a descoperit că poate păcăli sistemul aplicaţiei să creadă că pe drumul parcurs de el cu cele 99 de telefoane mobile este un ambuteiaj în trafic.

Culoarea drumurilor din aplicaţie s-a schimbat din verde în roşu, ceea ce a dus Google Maps să le spună utilizatorilor să evite zonele respective din capitala Germaniei.

Pe site-ul său, Weckert a scris că serviciul interactiv al Google Maps a "schimbat fundamental modul în care înţelegem ce este o hartă" şi modul în care interacţionăm cu ele.

El a mai spus că aplicaţia "şi-a stabilit singură o poziţie" prin interacţiunea cu alte aplicaţii precum Airbnb şi deliveroo, creând o nouă formă de "capitalism digital".

Totodată, Weckert a punctat că acest mod nou de a interacţiona cu hărţile ne poate determina comportamentul, el punctând că schimbarea culorii străzii din Google Maps din verde în roşu are un impact în lumea fizică prin schimbarea rutei pe care o alegem când conducem.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici