Un interviu mai vechi sugerează care ar putea fi numele real al artistului stradal Banksy

  • Un interviu mai vechi cu artistul stradal Banksy sugerează că numele său real ar putea fi "Robbie Banks," punând sub semnul întrebării anonimatul său legendar.
  • Cu toate că aparenţele indică o dezvăluire surprinzătoare, numele "Robbie Banks" ar putea fi o aluzie subtilă sau o glumă, menţinând aura de enigmă în jurul identităţii lui Banksy.
227 afișări
Imaginea articolului Un interviu mai vechi sugerează care ar putea fi numele real al artistului stradal Banksy

Anonimatul rămâne o componentă cheie a mitologiei artistului stradal Banksy, dar un interviu mai vechi ar putea să indice dezvăluirea numelui său real. Înregistrat pentru prima dată în 2003, interviul a fost lansat ca episod bonus al seriei BBC "The Banksy Story".

În discuţia cu fostul corespondent de artă al BBC, Nigel Wrench, care l-a întrebat pe Banksy dacă numele său era "Robert Banks," cum raportase ziarul The Independent la acea vreme, artistul a răspuns: "Este Robbie".

Această dezvăluire, aparent neaşteptată, a fost împărtăşită cu gazda podcastului "The Banksy Story", James Peak, de către Wrench. Cu toate acestea, în spiritul jucăuş al lui Banksy, numele "Robbie Banks" ar putea fi o glumă subtilă sau o încercare de a păstra enigma în jurul identităţii sale.

Protejat de anonimat, Banksy a creat artă graffiti distinctivă în întreaga lume, de la zidurile clădirilor bombardate din Ucraina, la tricourile de susţinere a protestatarilor în faţa instanţei pentru răsturnarea statuii comerciantului de sclavi Edward Colston în timpul protestelor Black Lives Matter din 2020, până la Paris, evidenţiind criza migranţilor din Europa în 2018.

Interesant este că în ciuda temelor politice evidente din creaţiile sale, în 2003, Banksy declara că nu se consideră "foarte politic". Cu toate acestea, el sublinia că este interesat de injustiţie şi că arta sa este un mod de a răsturna perspectiva asupra sistemului de justiţie şi de a investiga cine sunt cu adevărat "băieţii buni".

Ascultarea acestui interviu arhivat a sporit admiraţie pentru Banksy, arătând nu doar geniul artistic, ci şi sentimentele umane, calde şi progresiste, care susţin operele sale. Cu toate acestea, misterul înconjoară în continuare identitatea acestui artist renumit, iar dezvăluirea numelui său ar putea fi o altă capcană inteligenţă a lui Banksy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici