Un judecător a cerut Netflix să nu mai difuzeze filmul în care Iisus este gay

Un judecător brazilian a cerut Netflix să nu mai difuzeze o satiră care îl prezintă pe Iisus într-o relaţie homosexuală şi care a stârnit reacţii dure în Brazilia, potrivit Associated Press.

1035 afișări
Imaginea articolului Un judecător a cerut Netflix să nu mai difuzeze filmul în care Iisus este gay

Un judecător a cerut Netflix să nu mai difuzeze filmul în care Iisus este gay

"Prima ispită a lui Hristos", realizată de grupul de comedie brazilian Porta dos Fundos şi care a avut premiera pe 3 decembrie 2019, a atras critici şi din partea politicienilor conservatori, evanghelici şi catolici.

Teaser-ul pentru filmul de 46 de minute spune că Iisus aduce un "invitat surpriză" pentru a-i întâlni familia, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

Ulterior, peste 760.000 de persoane au semnat o petiţie pe site-ul Change.org prin care se solicita ca filmul să fie retras pentru că "jigneşte creştinii".

"Susţinem libertatea de exprimare, dar nu este în regulă să batjocorim credinţa a 86% din populaţie", a spus Eduardo Bolsonaro, fiul cel mai mare al preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, şi membru al Congresului.

Ulterior, de Crăciun, sediul companiei producătoare, Porta dos Fundos, din Rio de Janeiro a fost ţinta unui atac cu cocteiluri Molotov. Nicio persoană nu a fost rănită.

Brazilia rămâne cea mai mare ţară catolică din lume. Aproximativ 64% din populaţie se identifică drept catolici, potrivit recensământului din 2010.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici