Un meniu al ultimului prânz servit pe Titanic, vândut pentru 120.000 de dolari

Un meniu al ultimului prânz servit pe transatlanticul Titanic, înainte ca acesta să se scufunde, a fost vândut pentru 120.000 de dolari la o licitaţie organizată sâmbătă, în oraşul Devizes, din comitatul britanic Wiltshire, de casa Henry Alridge & Son.

484 afișări
Imaginea articolului Un meniu al ultimului prânz servit pe Titanic, vândut pentru 120.000 de dolari

Un meniu al ultimului prânz servit pe Titanic, vândut pentru 120.000 de dolari

Soţia medicului Washington Dodge a băgat meniul, care cuprindea 40 de feluri de mâncare, în poşetă, potrivit casei de licitaţii, informează nypost.com.

Meniul este datat 14 aprilie 1912, acesta fiind ultimul prânz de care s-au bucurat călătorii.

Pasagerii de la clasa I se puteau delecta, potrivit meniului, cu ouă Argenteuil, consommé fermier, pui à la Maryland şi ruladă de pasăre.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, la două ore şi jumătate după ce s-a ciocnit de un aisberg, în timpul primei sale curse peste Atlantic. Peste 1.500 de persoane au murit în acest naufragiu.

RMS Titanic (Royal Mail Steamer - vas poştal regal) a fost al doilea din trioul de "supernave" format alături de RMS Olympic şi HMHS Britannic, concepute pentru a oferi fiecare câte o cursă săptămânală şi pentru a domina afacerea transatlantică dintre Southampton şi New York în interesul companiei White Star Line. Construit la şantierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume până la momentul scufundării sale. În timpul călătoriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franţa, Queenstown, Irlanda, cu destinaţia New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua de duminică, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în două ore şi jumătate, după ce s-a rupt în două părţi, la ora 02.20 (15 aprilie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici