Un meniu rar care dezvăluie detalii legate de viaţa călătorilor de la clasa întâi a Titanicului va fi scos la licitaţie

  • Un meniu rar de la clasa întâi a navei Titanic, care dezvăluie opulenţa primei cine servite la bord, este estimat la suma de 70 000 lire sterline la licitaţia ce va avea loc sâmbătă.
  • În cadrul aceleiaţi licitaţii, o pătură ţesută în tartan, folosită de un supravieţuitor al dezastrului pentru a-i ţine de cald, este descris drept unul dintre cele mai rare obiecte iar valoarea lui este de aproximativ 100 000 de lire sterline.
656 afișări
Imaginea articolului Un meniu rar care dezvăluie detalii legate de viaţa călătorilor de la clasa întâi a Titanicului va fi scos la licitaţie

Sursa foto: henryaldridge.com

Un meniu rar de la clasa întâi a Titanicului este aşteptat să ajungă până la 70 000 de lire sterline în carul unei licitaţii de bunuri legate de celebrul vas care a sfârşit tragic. Meniul, puternic pătat de apă şi cu anumite litere şterse parţial, se presupune că ar fi fost în derivă în apele Atlanticului de Nord în timp ce Titanicul s-a scufundat în primele ore ale dimineţii de 15 aprilie 1912, afirmă reprezentanţii casei britanice de licitaţii Henry Aldridge and Son Ltd. Licitaţia va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie 2023, anunţă CNN.

Meniul recuperat în cele din urmă detaliază prima cină servită la bord după plecarea Titanicului din Queenstown, Belfast şi dezvăluie opulenţa pe care ar fi trăit-o pasagerii de la clasa întâi a navei. Felurile de mâncare din acea seară de 11 aprilie conţineau printre altele, stridii, friptură de vită cu cremă de hrean şi piure de păstârnac, miel şi sos de mentă iar deserturile includeau tartă de caise Bordaloue, îngheţată franţuzească şi budincă Victoria.

Conform Casei de licitaţi, care a consultat muzee cu colecţii despre Titanic dar a discutat şi cu colecţionari cunoscuţi de suveniruri, se pare că nu există alte exemplare ale meniului de clasa întâi care să fi supravieţuit acea noapte fatidică.

Alte obiecte din cadrul licitaţiei oferă o privire fugitivă asupra vieţilor celor 2223 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul Titanicului, dintre care doar 706 au supravieţuit. O pătură ţesută în tartan, folosită de un supravieţuitor al dezastrului pentru a-i ţine de cald într-o barcă de salvare, este considerat drept ”unul dintre cele mai rare obiecte tridimensionale” iar valoarea lui este de aproximativ 100 000 de lire sterline.

Un alt obiect din cadrul licitaţiei este un ceas de buzunar aparţinând lui Sinai Kantor, un imigrant rus care călătorea în Statele Unite la clasa a doua, iar acesta are marcat momentul în care a intrat în apă şi a murit ulterior, alături de celelalte 1517 victime.

De asemenea, o fişă de control folosită pentru a marca pachetele de corespondenţă evidenţiază soarta funcţionarilor poştali de la bord, care au murit încercând să ducă sacii de corespondenţă pe punţile superioare ale navei pentru a încerca să-i salveze de valuri, a adăugat casa de licitaţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici