Un model nud dă în judecată un muzeu din SUA pentru că a fost pipăit de vizitatori

  • Un artist care a fost folosit drept model nud în timpul unei expoziţii a decis să dea în judecată un muzeu din SUA.
  • El spune că a fost pipăit de vizitatori şi că reprezentanţii muzeului nu au luat măsuri.
1768 afișări
Imaginea articolului Un model nud dă în judecată un muzeu din SUA pentru că a fost pipăit de vizitatori

Un model nud dă în judecată un muzeu din SUA pentru că a fost pipăit de vizitatori

John Bonafede a participat în 2010 la o expoziţie numită The Artist is Present. El a acuzat Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA) că nu a prevenit agresiunile sexuale împotriva lui. Bonafede a mai spus că agresiunile din partea vizitatorilor i-au creat mari probleme emoţionale, potrivit Sky News.

În documentul care a fost înaintat instanţei, bărbatul susţine că muzeul „avea cunoştinţe reale despre atacurile sexuale în desfăşurare împotriva multora dintre lucrătorii săi-interpreţi din expoziţie”, dar „intenţionat şi neglijent, nu a luat măsuri corective pentru a preveni repetarea atacurilor”.

Bonafede, un artist profesionist, a lucrat şi a cântat live în timpul expoziţiei. Într-unul dintre momentele expoziţiei, el a stat complet nud şi nemişcat, faţă în faţă cu alt model, în dreptul unei uşi pe lângă care treceau vizitatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici