Un nud realizat de nepotul psihanalistului Sigmund Freud a fost vândut la licitaţie pentru 29 de milioane de dolari

Un nud realizat de Lucian Freud a fost vândut pentru 29 de milioane de dolari la o licitaţie care a avut loc la casa Sotheby's din Londra, acesta fiind cel mai mare preţ obţinut de o lucrare a artistului la o vânzare organizată în capitala Marii Britanii, potrivit Reuters.

391 afișări
Imaginea articolului Un nud realizat de nepotul psihanalistului Sigmund Freud a fost vândut la licitaţie pentru 29 de milioane de dolari

Un nud realizat de nepotul psihanalistului Sigmund Freud a fost vândut la licitaţie pentru 29 de milioane de dolari

Lucian Freud, care a murit în 2011, a pictat "Portrait on a White Cover" pe când avea 80 de ani. Este vorba despre nudul unei angajate a Muzeului Tate din Londra, Sophie Lawrence, pe care Freud a cunoscut-o pe când aceasta organiza o retrospectivă a carierei lui, în 2002.

Lucian Freud, născut la Berlin, în 1922, nepot al "părintelui" psihanalizei Sigmund Freud, este cunoscut pentru portretele sale, inclusiv nuduri.

Foto: Hepta

Printre altele, Lucian Freud a realizat un nud al top-modelului Kate Moss pe când aceasta era însărcinată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici