Un personaj din "Cântec de gheaţă şi foc", care stă la baza seriei "Urzeala tronurilor", va purta numele unui angajat al companiei Facebook

Un nou personaj din seria "Cântec de gheaţă şi foc" va purta numele unui angajat al companiei Facebook, după ce George R.R. Martin, autorul cărţilor pe baza cărora este realizat serialul TV "Urzeala tronurilor", a oferit fanilor săi posibilitatea de a "trăi" şi a "muri" în următorul volum al seriei.

435 afișări
Imaginea articolului Un personaj din "Cântec de gheaţă şi foc", care stă la baza seriei "Urzeala tronurilor", va purta numele unui angajat al companiei Facebook

Un personaj din "Cântec de gheaţă şi foc", care stă la baza seriei "Urzeala tronurilor", va purta numele unui angajat al companiei Facebook

Potrivit site-ului publicaţiei The Guardian, romancierul american a lansat un concurs pe un site caritabil cu scopul de a strânge fonduri pentru o rezervaţie naturală dedicată lupilor, aflată în apropiere de oraşul Santa Fe din statul american New Mexico. Cei doi câştigători - un bărbat şi o femeie - ai concursului lansat de George R.R. Martin vor avea şansa de a apărea în următorul volum al seriei "Cântec de gheaţă şi foc" sub forma unor personaje care vor avea parte de o moarte teribilă.

Pentru această "onoare", fanii scriitorului american trebuiau să facă o donaţie de 20.000 de dolari pentru acea rezervaţie naturală.

Unul dintre cei doi câştigători ai concursului de donaţii este David Goldblatt, angajat al companiei Facebook. Celălalt câştigător este o femeie care a preferat să îşi protejeze deocamdată identitatea.

Câştigătorii vor avea dreptul de a alege singuri statutul social al personajelor - nobili, ţărani, vrăjitori, prostituate, preoţi sau soldaţi - care vor purta numele lor în acel volum, iar George R.R. Martin le promite că vor avea parte de o "moarte îngrozitoare".

David Goldblatt spune că ar prefera ca personajul care îi va purta numele în viitorul roman din seria "Cântec de gheaţă şi foc" să fie originar din Valyria, un regat fictiv renumit pentru calitatea oţelului fabricat de meşteşugarii săi.

Cele două nume au fost alese la doar câteva ore după ce George R.R. Martin a lansat acest concurs, săptămâna trecută, iar opt concurenţi au fost plasaţi pe lista de aşteptare, în cazul în care unul dintre ei s-ar fi răzgândit şi ar fi renunţat să facă acea donaţie.

Numele celor doi câştigători se vor adăuga astfel zecilor de personaje care au parte de o moarte teribilă în cărţile lui George R.R. Martin, un scriitor renumit pentru faptul că îşi "ucide" multe dintre personajele pe care le-a creat, inclusiv pe cele principale şi îndrăgite de public.

"În ciuda reputaţiei mele sinistre, mie chiar îmi este foarte greu să îmi ucid personajele despre care am scris o perioadă îndelungată. Oameni buni sau oameni răi, ei sunt cu toţii copiii mei. Însă de această dată, «măcelul» ar trebui să fie uşor, întrucât «victimele» îşi vor da viaţa pentru o cauză bună. Voi face tot ce pot pentru ca morţile lor să fie memorabile", a anunţat romancierul american.

Detaliile despre acest proiect de caritate şi modalităţile de efectuare a donaţiilor pot fi consultate pe site-ul Prizeo.com. În acest proiect de caritate este implicată şi soţia scriitorului, Parris McBride, iar toate încasările vor fi donate rezervaţiei naturale Wild Spirit Wolf Sanctuary şi fundaţiei de caritate The Food Depot of Santa Fe.

Într-o înregistrare video prin care a anunţat această iniţiativă, scriitorul american a oferit fanilor, de asemenea, şansa de a lua micul-dejun în compania sa, contra unei donaţii de 15.000 de dolari, dar şi de a primi o şapcă (un accesoriu vestimentar preferat al romancierului, n.r.) cu semnătura sa, contra unei donaţii de 7.500 de dolari. Totodată, donatorii pot primi cărţi de bucate inspirate din serialul "Game of Thrones" şi vor avea şansa de a participa la o călătorie cu elicopterul pe deasupra acelei rezervaţii naturale, în compania scriitorului american.

Seria "Cântec de gheaţă şi foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epică scrisă de romancierul şi scenaristul american George R. R. Martin. Scriitorul a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi şi s-au vândut în peste 24 milioane de copii doar în America de Nord.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o acţiune centrată într-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul şi fantasticul vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Serialul "Game Of Thrones" a fost recompensat cu numeroase premii internaţionale, inclusiv un Glob de Aur şi un premiu Emmy, câştigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor în rol secundar.

Cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a avut premiera în România pe 7 aprilie, pe HBO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici