Un portret al lui Brigitte Bardot realizat de Andy Warhol, scos la licitaţie în luna mai. Cu ce sumă ar putea fi cumpărat

Un portret al actriţei franceze Brigitte Bardot realizat de Andy Warhol va fi scos la vânzare în luna mai, la Londra, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's, unde ar putea fi vândut cu peste 6,4 milioane de dolari.

272 afișări
Imaginea articolului Un portret al lui Brigitte Bardot realizat de Andy Warhol, scos la licitaţie în luna mai. Cu ce sumă ar putea fi cumpărat

Un portret al lui Brigitte Bardot realizat de Andy Warhol, scos la licitaţie în luna mai. Cu ce sumă ar putea fi cumpărat (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Portretul a fost comandat de fostul soţ al actriţei, Gunter Sachs, în anul 1974 - la cinci ani după divorţul său de celebra artista franceză -, iar experţii în domeniu afirmă că ar putea fi vedeta acestei licitaţii, în care vor fi scoase la vânzare diverse obiecte şi opere de artă care au aparţinut milionarului german, informează contactmusic.com.

Printre cele aproape 300 de obiecte din licitaţie, se află fotografii realizate de Gunter Sachs şi tablouri de Roy Lichtenstein, Salvador Dali şi Rene Magritte.

Experţii consideră că întreaga colecţie, scoasă la licitaţie de văduva lui Gunter Sachs, Mirja Larsson, va genera încasări de peste 32 de milioane de dolari.

Licitaţia va avea loc la Londra, în zilele de 22 şi 23 mai.

Gunter Sachs s-a sinucis prin împuşcare pe 7 mai 2011, la vârsta de 78 de ani, lăsând în urmă un bilet în care spunea că nu doreşte să trăiască cu "boala fără speranţă A" - o referire directă la maladia Alzheimer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici