Un portret al lui Michael Jackson, realizat de Andy Warhol, vândut pentru 812.500 dolari

Un portret al lui Michael Jackson, realizat de Andy Warhol, a fost adjudecat pentru suma de 812.500 dolari, în timpul unei licitaţii organizate de casa Christie's la New York, un preţ superior estimărilor specialiştilor.

18 afișări
Imaginea articolului Un portret al lui Michael Jackson, realizat de Andy Warhol, vândut pentru 812.500 dolari

Un portret al lui Michael Jackson, realizat de Andy Warhol, vândut pentru 812.500 dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În schimb, piesa vedetă a licitaţiei, tabloul "Tunafish Disaster" - pictat de Andy Warhol în 1963, ce evocă moartea, provocată de botulism, a două femei care au mâncat ton la conservă - nu şi-a găsit cumpărător. Tabloul a fost evaluat la suma de 6 milioane de dolari, însă licitaţia s-a oprit la 4,7 milioane de dolari.

O altă piesă importantă a acestei licitaţii de artă contemporană a fost lucrarea "Brother Sausage" de Jean-Michel Basquiat, pictată în 1983, cu un preţ iniţial estimat la 9-12 milioane de dolari, dar care nu şi-a găsit cumpărator.

În ultimii ani, mai multe portrete ale lui Michael Jackson pictate de Andy Warhol, care au fost scoase la licitaţie, nu şi-au găsit cumpărător, printre acestea numărându-se unul aproape identic şi de aceeaşi dimensiune cu cel vândut de casa Sotheby's, la Londra, în iulie 2008.

Valoarea acestor tablouri şi a obiectelor ce i-au aparţinut lui Michael Jackson a crescut considerabil de la moartea cântăreţului, în luna iunie.

O galerie de artă din Long Island (New York) a scos la vânzare, în iulie, un tablou achiziţionat în luna mai de la casa Sotheby's, cu un preţ de pornire de 800.000 de dolari. Directoarea galeriei, Janet Lehr, considera că acest tablou ar putea să atingă suma de 10 milioane de dolari.

Într-un comunicat al acestei galerii, emis la jumătatea lunii august, se indica faptul că tabloul, ale cărui dimensiuni sunt de 76,2x66 cm, a fost vândut pentru "mai mult de un milion de dolari", însă tranzacţia nu a fost confirmată de alte surse din piaţa obiectelor de artă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici