VIDEO  Un prezentator de radio a fost împuşcat şi ucis în timp ce era în direct. Aproape 200 de jurnalişti au murit în acestă ţara de la schimbarea regimului

Un prezentator de radio din sudul statului Filipine a fost împuşcat mortal în studioul din care trasmitea în direct.

2308 afișări
Imaginea articolului Un prezentator de radio a fost împuşcat şi ucis în timp ce era în direct. Aproape 200 de jurnalişti au murit în acestă ţara de la schimbarea regimului

Un prezentator de radio a fost împuşcat şi ucis în timp ce era în direct. Aproape 200 de jurnalişti au murit în acestă ţara de la schimbarea regimului

Bărbatul înarmat a intrat în locul de unde Juan Jumalon, un prezentator de ştiri din provincie cunoscut şi sub numele de DJ Johnny Walker, pretinzând că este un ascultător. El l-a împuşcat pe prezentator şi a smuls colierul de aur al victimei înainte de a fugi pe o motocicletă cu un însoţitor care îl aştepta afară, a precizat poliţia, potrivit BBC.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a identifica atacatorul şi a stabili dacă atacul a avut legătură cu meseria pe care victima o defăşura.

Filipine este considerat de mult timp ca fiind unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti.

Preşedintele Ferdinand Marcos Jr. a condamnat cu fermitate atacul şi a declarat că a ordonat poliţiei naţionale să îi găsească, să îi aresteze şi să îi urmărească penal pe ucigaşi.

"Atacurile asupra jurnaliştilor nu vor fi tolerate în democraţia noastră, iar cei care ameninţă libertatea presei se vor confrunta cu toate consecinţele acţiunilor lor", a spus Marcos.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine, un organism de supraveghere a libertăţii presei, a declarat că Jumalon a fost cel de-al 199-lea jurnalist ucis în ţară din 1986, când democraţia a revenit după ce o revoluţie ce l-a răsturnat pe dictatorul Ferdinand Marcos, tatăl actualului preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici