Un sat spaniol şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate

Un sat paşnic din sudul Spaniei şi-a schimbat numele în Ucraina, în semn de solidaritate cu cei prinşi în conflictul de la peste 4.000 km distanţă.

475 afișări
Imaginea articolului Un sat spaniol şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate

Un sat spaniol îşi schimbă numele în Ucraina în semn de solidaritate

Pe un panou de la un sens giratoriu de la intrarea în sat, Ucraina a înlocuit numele vechi al satului, Fuentes de Andalucia, iar alături a fost pictat steagul albastru şi galben al ţării, potrivit Reuters.
 
Străzile au fost redenumite Oraşul Kiev, Odesa şi Mariupol în satul cu peste 7.100 de locuitori situat la est de Sevilla.
 
„Obiectivul principal este de a sensibiliza opinia publică cu privire la conflictul din Ucraina, dar şi cu privire la ţările care se află în război în vremurile actuale", a declarat Francisco Martinez, în timp ce se afla pe strada City of Kiev.
 
Martinez a spus că schimbarea numelui a fost mai mult decât un gest şi că sătenii au strâns, de asemenea, 3.500 de euro în două zile pentru un centru de refugiaţi. Satul vrea să ofere locuinţe pentru până la 25 de refugiaţi la centru lor sau la familii.
 
Rafael Osuna, 68 de ani, un pensionar, a declarat că ar primi un cuplu ucrainean în casa sa. „Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ceea ce facem", a spus el. „Întrucât locuiesc singur şi am o casă mare, m-am gândit să primesc un cuplu ucrainean pentru o vreme”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici